Adresy pełnoletnich dzieci, dla których nie wnosi się o kar - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 sty 2019, 19:17

Ministerstwo wydało komunikat, że pola adres zamieszkania jest wymagane dla każdego członka rodziny.

Zanim pojawił się jednak w/w komunikat ministerstwa dzwoniłem do helpdesk i powiedziano mi, ze nie ma potrzeby wprowadzania adresów zamieszkania dzieci pełnoletnich jeżeli nie wnioskuje sie dla nich o kartę,lecz są one wymienione we wniosku aby wykazać ze rodzice mieli tę trójkę dzieci.
Stąd moje pytanie co z tymi wnioskami, które juz wprowadziłem i zatwiedzilem? Jest sansa aby to jakoś pouzupełniać w sikdr? Czy dać sobie z tymi co zatwiedzilem spokój? Zgodnie z tym co mi pwooedzino tak postępowałem. Ktoś z Was robił tak samo?
Co o tym myślicie?
Jeden Pan juz dziś mi podał we wniosku bo poprosiłem adresy dzieci z czego dwa były zagraniczne (USA I NIEMCY) co w takiej sytuacji?
Bartosz
Praktykant
Od: 05 sty 2019, 23:42
Zajmuję się: KDR

Napisano: 09 sty 2019, 8:37

HD odpowiada na pytania techniczne dotyczące uzupełniania wniosków w systemie. Adres zamieszkania jest polami wymaganymi przy danych wnioskodawcy. Jeżeli zostanie użyta funkcja wypełnij dane pierwszego członka rodziny danymi wnioskodawcy adres zostanie zaciągnięty z danych wnioskodawcy do danych członka rodziny wielodzietnej 1.
Przy kolejnych członkach rodziny jeżeli nie uzupełniony zostanie adres przez Państwa analogicznie zaciągnięty zostanie adres zamieszkania członka rodziny nr 1. Stąd może informacja z HD że wprowadzanie adresu wszystkim członkom rodziny nie jest konieczne bo w przypadku braku uzupełnienia system wypełni je automatycznie. Dodatkowo na chwilę obecną w systemie nie jest możliwe wprowadzenie adresu zagranicznego - proszę zwrócić uwagę już na samo nazewnictwo pól nie uwzględniające państwa zamieszkania danej osoby.
Rozpatrzonych wniosków nie można edytować.
W przypadku osób z zagranicy sugeruję wprowadzić adres wnioskodawcy bo tak jak wyżej wspomniałam nie ma możliwości wyboru miejsca zamieszkania poza granicami Polski, a najlepiej zwrócić się do MRPiPS z prośbą o wyjaśnienie takiej sytuacji.
nnow
Praktykant
Od: 24 lut 2017, 12:52
Zajmuję się: kdr

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x