Czy przypisywać do rodziny będącej już w systemie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 sty 2019, 14:30

Przy wypełnianiu wniosku dla osób, które kiedykolwiek miały 3 dzieci system odszukał dziecko, które obecnie jest rodzicem i samo posiada kartę dla siebie - pojawia się komunikat "We wniosku wystąpiły osoby, które zostały już zarejestrowane w systemie i należą do rodziny/rodzin zaprezentowanych poniżej. Wskaż rodzinę do której należą osoby podane na wniosku". Czy należy taką osobę przypisać do rodziny?
Catherine
Stażysta
Od: 02 sie 2016, 10:33
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2019, 14:39

chyba trzeba bo tak to mniej niż 3 dzieci na utrzymaniu jakby miał rodzic
1986
Praktykant
Od: 16 mar 2017, 10:16
Zajmuję się: sw

Napisano: 08 sty 2019, 15:41

z tego co wyczytałem tutaj na forum to przypisać do osoby

ale juz nie przypisac do rodziny.

dlaczego tak nie wiem.
1986
Praktykant

Napisano: 08 sty 2019, 16:20

Być może niezrozumiale napisałam. Członek rodziny wpisany jako dziecko posiada kartę, ponieważ sam już jest rodzicem i ma 3 dzieci. Program odnajduje mi taką osobę jako zarejestrowaną już w systemie i przypisaną do rodziny, przekierowuje do miejsca gdzie ten członek jest rodzicem oraz każe zaznaczyć wybieram lub nie wybieram rodzinę. Jeśli wybieram pojawia się komunikat "Wniosek nie może zostać rozpatrzony, gdyż dotyczy rejestracji nowej rodziny, a wybrano rodzinę, która jest już zarejestrowana w gminie", natomiast gdy zaznaczę nie wybieram nie mogę zatwierdzić wniosku bo ponownie mnie przekierowuje. Jeśli nic nie zaznaczę informuje mnie standardowo, że zarejestrowane zostaną dane rodziny i nowe osoby w systemie. Czy w takim przypadku te osoby, które posiadają kartę nie zdublują mi się? Lub też co gorsza nie unieważnię im kart? Ma ktoś już to za sobą? Bardzo proszę o pomoc.
Catherine
Stażysta
Od: 02 sie 2016, 10:33
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2019, 16:38

miałem identyczny przypadek.

i Nie wybieram rodzine zaznaczyłem i zatwierdziłem i nic nie zdublowało mi sie bo te dziecko ma juz przyznana karte bezterminowo i jej nei przyznawałem karty tylko zaznaczyłem na koncu Załatw bez rozpatrzenia.

W nowym wniosku w ktorym wnioskowały o karte jej rodzice zaznaczone miał Nie wnioskuje o Karte, dziecko nie spełniajace warunków...
1986
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x