Jak to jest z tymi adresami?
jest jeden dom np. kościuszki 1
A wpływaja dwa wnioski Kościuszki 1/1 i Kościuszki 1/2 w ewidencji PESEL wszyscy sa zameldowani pod KoSciuszki 1.
Jak ci ludzie mają nam udowodnić że tam sa dwa mieszkania?
a co ma piernik do wiatraka- tzn. meldunek? Z tym ze nie trzeba miec wydzielonej odrebnej wlasnosci sie zgodze. Ale zameldowanie nie ma nic do rzeczy przeciez ...Tom. pisze: ↑12 paź 2022, 10:49przecież nie trzeba mieć wydzielonej odrębnej własności lokalu, żeby mieć w chałupie 2 lokale.... no dajta spokój....
niech sobie uregulują zameldowanie w meldunkowym i z głowy, u mnie jest klocek z dwoma lokalami, zameldowania są /1 i /2 i wszystko jest ok od nastu lat
no jak , przeciez wszedzie od zawsze trąbi się o tym ze adres zameldowania to nie jest to samo co adres zamieszkania, nie mozmy mylic tych dwoch pojec. gosciu mogl sie zameldowac gdzies lata temu i nie dopelnil po prostu obowiazku meldunkowego (to juz inna sprawa, nie nasza) , a od 10 lat mieszka na terenie mojej gminy. to co mam uznac ze mieszka tam gdzie meldunek? idac Twoim tokiem rozumowania tak nalezaloby przyjac. bzdura kompletna z tego wychodzi
no ale my tu rozmawiamy przecież o sytuacjach w któych ktos mieszka (jest zameldowany np. na ulicy Kosciuszki 1) , a podaje nam we wniosku ze mieszka na kosciuszki 1 lok.1 i co wtedy ? gdy ten lokal z niczego nei wynika tylko z wniosku np. ?