Inne źródła ciepła- rozpatrzenie wniosku - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 paź 2022, 13:58

Witam,
Mam pytanie strona składa wniosek na kominek, kominek ten jest zasilany peletem. W CEEB jest ładnie zgłoszone w terminie, wszystko się zgadza. Na pierwszy rzut oka do przyznania taki wniosek, aczkolwiek w ustawie art.24. 1.
punkt 11 Dodatek dla gospodarstwa domowego wynosi:
1) 3000 zł w przypadku gdy głownym źródłem ciepła jest kocioł na paliwo stałe zasilane peletem drzewnym lub innym rodzajem biomasy, z wyłączeniem drewna kawałkowego.
2) 1000 zł w przypadku gdy głównym źródłem ciepła jest kocioł na paliwo stałe,kominek, koza, ogrzewacz powietrza, trzon kuchenny, piecokuchnia albo piec kaflowy, zasilane drewnem kawałkowym

I teraz czy takiej osobie należy się ten dodatek ? Mam 3 takie wnioski kominek na pelet drzewny
IwonaLK
Praktykant
Od: 12 kwie 2022, 12:03
Zajmuję się: PS/ŚW

Napisano: 11 paź 2022, 15:20

W ceeb przy kominkach nie zaznacza sie materiału który do niego wrzucasz. Nie spotkałam sie jeszcze zeby w wydruku dało sie takie cos zaznaczyc, rodzaje paliw rozwijaja sie dopiero dla kotłów. Wiec na moje oko gdy kominek to wniosek na weglowy i nie wnikac. jesli inne zrdła to dla kominków tylko drewno. Przy okazji widac kolejny bubel ustawy. Nie przewidzieli kominków na pelet. Tak jak i wielu innych rzeczy.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x