Akcja radiowej Trójki \"Orzeł może\" - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 07 maja 2013, 18:27

Jak bardzo ubogi jest człowiek, który żyje w nieustannym poczuciu gorszości wobec Świata. Osoby, które nieustannie odwołują się do świata obnażają swoją naturę niewolnika i sługi.

Ja jestem dumny ze swojego kraju i z naszej historii. Wesoło mogę się obchodzić 1 maja ale 3 maj to dla mnie znacznie więcej niż kabaret starszych panów. Są w naszym życiu chwile, gdy stosowny jest śmiech. Są też chwile gdy ten śmiech jest nie na miejscu a nawet czymś co urąga powadze chwili. Człowiek inteligentny potrafi te chwile rozróżnić.

Niech za cały komentarz do tej sprawy posłuży przykład Komorowskiego, który w obecności kanclerz Niemiec bezceremonialnie usiadł, podczas gdy ona jeszcze stała. Prezydent Komorowski po prostu nie wie, jak się powinien zachować w konkretnej sytuacji. Jest to smutne ale prawdziwe. Jak powiedział Pawlak \"nie jest to grzech, ale wstyd jest\".
~igor

Napisano: 07 maja 2013, 21:03

za to ty przykład kultury i elegancji, a dlaczego 3 maja ma być na smutnio i żałobnie????????????????????
~ela

Napisano: 07 maja 2013, 21:22

Nie rozumiem, co ma do tego wszystkiego sytuacja z P. Kanclerz???
Pamiętam pewne mądre zdanie bardzo rozsądnej kobiety. Nie napiszę, kogo, bo pewnie znajdą się \"wiedzący lepiej\" i wywloką różne jej niezwiązane z tematem gafy. Otóż, mądre zdanie jest takie, że powszechną cechą Polaków jest tzw. dupościsk. Ten dupościsk nie pozwala im na normalne funkcjonowanie i różne, dopuszczalne przecież, reakcje. Efekt jest taki, że porządny, zdrowy na umyśle człowiek, musi przybierać dziwne maski, żeby się broń boże nie narazić pełne pogardliwej wyższości spojrzenie TYCH, CO NA (urojonym) PIEDESTALE.
~betta

Napisano: 07 maja 2013, 22:40

No właśnie takim urojonym piedestałem jest ten mityczny \"świat\", który jak już wiele razy okazało się prześciga nas przede wszystkim w masowym mordowaniu ludzi. Bardzo kulturalni Niemcy, co to we wszystkim przodowali w Europie a już w szczególności w wysokiej kulturze słuchali dzieł geniuszy muzyki w czasie gdy odprawiali więźniów do komór gazowych. Inny bardzo kulturalny naród Włochów produkował na skalę masową krucjaty. Kolejny naród, na który powinniśmy spoglądać z dołu lubował się w wyłapywaniu, paleniu i topieniu czarownic a byli to Hiszpanie.
Co fakt to fakt. W USA wykańczani Indian do tego stopnia, że dzisiaj powinni być chronieni, jako gatunek zagrożony. Naprawdę mamy wobec tego lepszego świata wiele do nadrobienia.
~wacek

Napisano: 08 maja 2013, 0:03

wacek, twoja wypowiedź w myśl zasady: a u was to murzynów biją. gratulacje!
~p

Napisano: 08 maja 2013, 0:16

tudzież wacek pora na zmianę planety - nie masz innego wyścia
~r

Napisano: 08 maja 2013, 19:06

A to w takim razie z jakiego gatunku jest to \"ot siedzi sobie taki w grajdołku i nie wie co to świat\". Mnie się wydaje, że z tego samego gatunku więc dlaczego stosujesz dwie miary?
~krzyś

Napisano: 08 maja 2013, 19:45

o co tobie chodzi?
~socjal

Napisano: 08 maja 2013, 21:42

~pamiętamy

Napisano: 08 maja 2013, 22:05

odbiło ci kompletnie
~socjal

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]