akt urodzenia dziecka: ORYGINAŁ czy kopia??? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 20 sty 2014, 13:43

§ 2.
1. Wzór wniosku o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego, zwanego dalej
„wnioskiem o zasiłek rodzinny”, jest określony w załączniku nr
1 do rozporządzenia.
2. Do wniosku o zasiłek rodzinny należy dołączyć odpowiednio:
1) skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument stwierdzający wiek dziecka;

MASZ TO COŚ O KOPII AKTU URODZENIA???????
~NOWA

Napisano: 20 sty 2014, 13:43

§ 2.
1. Wzór wniosku o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego, zwanego dalej
„wnioskiem o zasiłek rodzinny”, jest określony w załączniku nr
1 do rozporządzenia.
2. Do wniosku o zasiłek rodzinny należy dołączyć odpowiednio:
1) skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument stwierdzający wiek dziecka;

MASZ TO COŚ O KOPII AKTU URODZENIA???????
~NOWA

Napisano: 20 sty 2014, 13:46

słonko, zamiast krzyczeć zerknij trochę niżej na par. 12 jak radzi ci kb.
~Elmer

Napisano: 20 sty 2014, 13:49

to doczytaj sobie § 12.1 Rozporządzenia z dn 3 stycznia 2013r.
~Magda

Napisano: 20 sty 2014, 13:53

a czy bierzecie dowody na ksero do akt
bo mnie osrtstabnio jeden petent poiedzial ze mi nie da bo ni mam prawa brac tego od niego
~nowa

Napisano: 20 sty 2014, 13:57

Czytaj rozporzadzenie i nie kompromituj sie tutaj. Zaden przepis nie stanowi i robieniu jakichs kopii dowodow osobistych.
Bardzo dobrze ci petent powiedzial.
~Ewa

Napisano: 20 sty 2014, 13:58

NO DOBRA CZYLI KSERUJE akt i na ksero daję pieczątke stwierdzam z orygiałem ??????
czyli co mam zrobić z tymi starymi aktami bo wcześniej brałam oryginały oddawać ludziom???? bo teraz Ci co składają to mogą dać do ksero a z tamtymi????
~NOWA

Napisano: 20 sty 2014, 14:00

pytam sie tylko bo tak mam w starych teczkach dowody pokserowane a jak moj nick mowi jestem nowa wiec troche wyrozumialosci
~nowa

Napisano: 20 sty 2014, 14:10

nie, kserujesz i na czoło sobie naklejasz plus dopisujesz \"jestem de.bilem zatrudnionym po znjaomosci i nie znam elementarnych przepisów rozporzadzenia\"
~Ewa

Napisano: 20 sty 2014, 14:15

Ewa, bo dostaniesz udaru;-)
nowa - zniknelo z rozporzadzenia,ze do wniosku nalezy dolaczyc kserokopie dowodu osobistego,ale jest pkt, ktory mowi,ze nalezy dolaczyc inne dokumenty niezbedne do ustalenia prawa do zasilku,wiec jesli uznasz ,ze aby to prawo ustalic potrzebujesz kserokopii dowodu - to mozesz go zazadac
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x