aktywiazacja zawodowa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 maja 2014, 13:40

Złożyłam wniosek do PUP o aktywizację DA, dłużnik został pozbawiony statusu osoby bezrobotnej ponieważ nie zgłosił się w wyznaczonym terminie. Co teraz? robimy wszczęcie, pismo do komornika o 6 m-cy i uznajemy za da?
ala@@@

Napisano: 14 maja 2014, 14:03

najpierw zobowiązujesz go do rejestracji jako poszukujący pracy
*M*

Napisano: 14 maja 2014, 14:05

bardzo prosze o wzór takiego pisma
ala@@@

Napisano: 14 maja 2014, 14:23

poszukujący pracy- da miał zgłosić się do doradcy zawodowego i sie nie zgłosił to w takim przypadku też go zobowiązuje do rejestracji jako poszukujący pracy?
ania@@@

Napisano: 14 maja 2014, 14:24

u mnie wydano Da skierowanie do pracy i nie zgłosił się na rozmowę z pracodawcą, co z nim zrobić?
elaccc

Napisano: 14 maja 2014, 14:28

jeśli odmówił podjęcia zatrudnienia i potwierdził to urząd pracy to to jest podstawa do wszczęcia.. chyba że ma jakieś wyjaśnienie (np. brak możliwości dojazdu do pracy).. ja bym wezwała go do wyjaśnień i spisała oświadczenie. a następnie potwierdziła te info w UP bo im tez powinien się wyjaśnić czemu odmówił podjęcia pracy...
*M*

Napisano: 14 maja 2014, 14:30

nie wiem co w przypadku jeśli sie nie stawił na rozmowę o pracę... może wtedy UP go wyrejestrowuje? nie wiem
*M*

Napisano: 14 maja 2014, 14:49

wyrejestrowali go na 180 dni, co teraz wszczęcie i komornik?
elaccc

Napisano: 14 maja 2014, 14:51

jeżeli wyrejestrowali go jako bezrobotnego to zobowiązujesz go do rejestracji jako poszukujący pracy
*M*

Napisano: 15 maja 2014, 9:50

prosze o pismo zobowiązujące dłuznika do zarejestrowania się jako poszukującego pracy
ania@@@

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x