Do Elmera pilne - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 maja 2014, 9:53

Wysłałam wniosek do prokuratury o ściganie ( dłużnik nie przyszedł na wywiad) .Dostałam z Policji wezwania do złożenia protokolarnego zawiadomienia o przestępstwie -w charakterze pokrzywdzonego. Czy Wy też składacie takie zawiadomienia ? jak można uniknąć składania takiego zawiadomienia ?
ewita

Napisano: 14 maja 2014, 10:25

do mnie (do Ośrodka) przyjeżdza policja osobiście, sporządzaja protokół- jako ze wypłacam fa jesteśmy pokrzywdzeni. i reszą zajmuje się prokuratura - albo umarzają wniosek o ściaganie albo prowadza dalej postępowanie.
nawet ostatnio zostałam wezwana jako świadek do sądu. ale to nic poważnego, powiedziałam co wiedziałam i tyle.
Inga999

Napisano: 14 maja 2014, 10:47

Inga999 pisze:do mnie (do Ośrodka) przyjeżdza policja osobiście, sporządzaja protokół- jako ze wypłacam fa jesteśmy pokrzywdzeni. i reszą zajmuje się prokuratura - albo umarzają wniosek o ściaganie albo prowadza dalej postępowanie.
nawet ostatnio zostałam wezwana jako świadek do sądu. ale to nic poważnego, powiedziałam co wiedziałam i tyle.
u nas jest podonbnie, zalezy który policjant akurat prowadzi sprawe- jeden pisze protokół "na kolanie" a drugi wzywa na policje i tam spisuje wszystko co jest zawarte praktycznie we wniosku o ściganie :|
jeśli na etapie policji nie umorzą postępowania- to odbywa sie sprawa w sądzie i zostajesz wezwana
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 14 maja 2014, 11:22

rozumiem że zostaje wezwana ale mi chodzi o sytuacje kiedy my składamy na policji zawiadomienie -jako pokrzywdzone a nie jako świadek ( świadek to nie problem) , mam wezwanie na policje o do złożenia protokolarnego zawiadomienia o przestępstwie i przesłuchania w charakterze świadka osoby zawiadamiającej-czyli zawiadomienie składa osoba pokrzywdzona
ewita

Napisano: 15 maja 2014, 8:17

czy Elmer moze odpowiedzieć?
ewita

Napisano: 15 maja 2014, 8:32

mogę, ale nie muszę.
Mała Mi z dziwnym awatarem odpowiedziała
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 14:43

Mała mi a, a czy też składasz zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa? czy jesteś tylko przesłuchiwana w tej sprawie? ja spotkałam się z taka sytuacja po raz pierwszy i jest to dla mnie nowość bo pracuje od niedawna. Czy za każdym razem będę wzywana?
ala12

Napisano: 15 maja 2014, 19:48

Elmer pisze:mogę, ale nie muszę.
Mała Mi z dziwnym awatarem odpowiedziała
ejjjjjjj :( czemu dziwny??? nie wiesz ze mała mi- to taka mała wredna osóbka jak na tym awatarze :P
ala12 pisze:Mała mi a, a czy też składasz zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa? czy jesteś tylko przesłuchiwana w tej sprawie? ja spotkałam się z taka sytuacja po raz pierwszy i jest to dla mnie nowość bo pracuje od niedawna. Czy za każdym razem będę wzywana?
składam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i w związku z tym jestem przesłuchiwana :lol:
czy za każdym razem?? jeśli chodzi o policję to w 98% przypadków po każdym wniosku o ściganie ( teraz miałam ze 2 takie przypadki że po wysłaniu wniosków do prokuratury, policja powiedziała ze nie bedą mnie wzywać, tylko od razu umorzyli )
a jeśli chodzi o wezwania do sądu- to tak jak już napisałam- jeśli policja nie umorzy, i jest sprawa w sądzie to też cie wzywają
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 16 maja 2014, 7:34

masz dziwny i straszny awatar.
przypomina mi moja żonę jak wracam zadowolony po spotkaniu z kolegami
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 16 maja 2014, 13:01

Elmer pisze:masz dziwny i straszny awatar.
przypomina mi moja żonę jak wracam zadowolony po spotkaniu z kolegami
śliczną masz żonę :D
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x