aktywizacja dłużnika a dłużnik wyrej. z PUP

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
no nie

aktywizacja dłużnika a dłużnik wyrej. z PUP

Post autor: no nie »

Dłużnik na wywiadzie alimentacyjnym oświadczył że jest zarejestrowany w powiatowym urzędzie pracy jako bezrobotny. Gdy wysłałem wniosek do PUP o aktywizację zawodową dłużnika okazało się że jest wyrejestrowany z PUP ze względu na to że nie zgłosił się w wyznaczonym terminie na wizytę. Czy w tej sytuacji powinienem wystąpić z wnioskiem o ściganie do prokuratury i o zatrzymanie prawa jazdy do Starosty?
no nie

Re: aktywizacja dłużnika a dłużnik wyrej. z PUP

pomóżcie
Ala29

Post autor: Ala29 »

ja bym wezwała go do zarejestrowania się w PUP a jak tego nie zrobi wszczęcie o uznanie go za uchyl.
no nie

Ustaliłem z PUP, że dłużnik został wyrejestrowany ze względu na to, że nie stawił się na wizytę w wyznaczonym terminie. Rozumiem że w tej sytuacji wszczynam postępowanie o uznaniu za dłużnika uchylającego się?
no nie

jeżeli się nie zgłosił w terminie to znaczy że może się ponownie zarejestrować po 3 miesiącach albo i dłużej.
madzia11

Post autor: madzia11 »

może i powinien zarejestrować się jako poszukujący pracy
ODPOWIEDZ