wierzycielka (przedstawicielka osoby uprawnionej) przyszła i złożyła oświadczenie, że wyjeżdza za granicę, do Niemiec i prosi o uchylenie FA i zaprzestanie wypłat od marca 2015 r.
wydałam decyzję uchylającą. teraz pani do mnie dzwoni z pretensjami....bo okazuje sie ze w niemczech nie bedzie dostawała zadnych pieniędzy z tytułu zasądzonych alimentów.
wg naszej ustawy art 1 ust 2 swiadczenia z FA przysługuja jeżeli osoby zamieszkują na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przez okres świadczeniowy, w którym otrzymują świadczenia z funduszu alimentacyjnego, chyba że dwustronne umowy międzynarodowe o zabezpieczeniu społecznym stanowią inaczej.
czy ktoś mi może podpowiedziec jak to jest z umowami międzynarodowymi?
ale skoro Pani sama poprosiła o uchhylenie to chyba nie powinnam się niczego obawiac....?
mądre głowy_pomóżcie_konfliktowa pani
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: mądre głowy_pomóżcie_konfliktowa pani
pij kawę. Jej problem.
Jak złoży ponownie wniosek (lub się odwoła) to dopiero będzie twój problem
Jak złoży ponownie wniosek (lub się odwoła) to dopiero będzie twój problem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Elmer, jezeli złozy wniosek a nadal bedzie przebywac na terenie Niemiec? to Fa jej sie nie należy prawda? proszę pomóż... póki jeszcze piję kawę 

- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zależy.
Jak będzie tylko przebywać w Niemczech to się należy. Jak będzie tam mieszkać to się nie należy
Jak będzie tylko przebywać w Niemczech to się należy. Jak będzie tam mieszkać to się nie należy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz mądre głowy_pomóżcie_konfliktowa pani - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
spłacone zdłużenie co z tytułem Wykonawczym
zgon dłużnika
Egzekucjia z nieruchomości
dłużnicy alimentacyjni
TW
od kiedy?
krok po kroku
aktywizacja dłużnika a dłużnik wyrej. z PUP
ściganie bez decyzji
Upomnienie\TW
pytanie o szkolącego
upomnienie jaka pods. prawna