Aktywny Samorząd, Zadanie A2 - prawo jazdy kategrii B
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
Aktywny Samorząd, Zadanie A2 - prawo jazdy kategrii B
Witam!
Być może ten temat był już poruszany na forum. Mam wniosek na prawo jazdy. wnioskodawca we wniosku stwierdził, ze ma do ośrodka 55 km w obie strony , dojeżdżać będzie samochodem.. Wiem, ze mam od niego wymagać fakturę za paliwo oraz listę obecności na kursie. W jaki sposób mam obliczyć kwotę dofinansowania? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Być może ten temat był już poruszany na forum. Mam wniosek na prawo jazdy. wnioskodawca we wniosku stwierdził, ze ma do ośrodka 55 km w obie strony , dojeżdżać będzie samochodem.. Wiem, ze mam od niego wymagać fakturę za paliwo oraz listę obecności na kursie. W jaki sposób mam obliczyć kwotę dofinansowania? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Aktywny Samorząd, Zadanie A2 - prawo jazdy kategrii B
A oświadczenie o poniesionych kosztach nie wystarczy??
-
- Praktykant
- Kontakt:
Być może wystarczy. :)Ja po prostu wniosek na prawo jazdy mam po raz pierwszy i ciekawa byłam w jaki sposób dojazdy są rozliczane w innych PCPRach.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A ja w umowie mam taki zapis (co ma dostarczyć osoba dowożona przez kogoś innego):
"w przypadku dowożenia Wnioskodawcy na kurs prawa jazdy przez osobę prywatną, wskazanym środkiem transportu:
a) listy obecności na kursie prawa jazdy kategorii B,
b) oświadczenia właściciela wskazanego środka transportu o użyczeniu pojazdu,
c) dowodu rejestracyjnego pojazdu użyczonego do przejazdów,
d) oświadczenia o liczbie km na trasie od miejsca zamieszkania do miejsca odbywania się kursu prawa jazdy kategorii B"
Do tego dołączone jest oświadczenie o użyczeniu samochodu:
OŚWIADCZENIE O UŻYCZENIU SAMOCHODU
JA …………….. oświadczam, że jestem właścicielem samochodu marki ……………… o numerze rejestracyjnym …………. który użyczam ………….. zamieszkałej w ………………… w celu dowożenia jej na kurs prawa jazdy kat. B. Miejscem odbywania zajęć jest …………………….
"w przypadku dowożenia Wnioskodawcy na kurs prawa jazdy przez osobę prywatną, wskazanym środkiem transportu:
a) listy obecności na kursie prawa jazdy kategorii B,
b) oświadczenia właściciela wskazanego środka transportu o użyczeniu pojazdu,
c) dowodu rejestracyjnego pojazdu użyczonego do przejazdów,
d) oświadczenia o liczbie km na trasie od miejsca zamieszkania do miejsca odbywania się kursu prawa jazdy kategorii B"
Do tego dołączone jest oświadczenie o użyczeniu samochodu:
OŚWIADCZENIE O UŻYCZENIU SAMOCHODU
JA …………….. oświadczam, że jestem właścicielem samochodu marki ……………… o numerze rejestracyjnym …………. który użyczam ………….. zamieszkałej w ………………… w celu dowożenia jej na kurs prawa jazdy kat. B. Miejscem odbywania zajęć jest …………………….
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A w zasadach dofinansowań mam taki zapis:
"- w przypadku osób odbywających podróż samochodem osobowym, kwota zostanie wyliczona na podstawie określonych stawek za 1 km w zależności od pojemności pojazdu: do 900cm3 0,5214zł, powyżej 900cm3- 0,8358zł."
"- w przypadku osób odbywających podróż samochodem osobowym, kwota zostanie wyliczona na podstawie określonych stawek za 1 km w zależności od pojemności pojazdu: do 900cm3 0,5214zł, powyżej 900cm3- 0,8358zł."
-
- Praktykant
- Zajmuję się: obsługa
- Kontakt:
a czy mieliście takie sytuacje ze ktoś miał dofinansowanie w 2012 roku ale zrobił sam kurs, a teraz przychodzi i chce ponownie dofinansowanie na kurs bo tym razem ma zamiar przystąpić do egzaminu. Osoba twierdzi ze w 2012 nie było obowiązku przystąpić do egzaminu. no fakt sprawdzałem nie miał takiego zapisu w umowie. Co robicie w takich sytuacjach jak ktoś ponownie chce sie ubiegać o dofinansowanie??
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie kojarzyłam takiej możliwości, ale chyba faktycznie może, bo my nawet mamy taki zapis we wniosku:
9) Wnioskodawca, który ubiega się o ponowne udzielenie pomocy ze środków PFRON na ten sam cel jest zobowiązany wykazać przesłanki, wskazujące na potrzebę powtórnego/kolejnego dofinansowania ze środków PFRON
9) Wnioskodawca, który ubiega się o ponowne udzielenie pomocy ze środków PFRON na ten sam cel jest zobowiązany wykazać przesłanki, wskazujące na potrzebę powtórnego/kolejnego dofinansowania ze środków PFRON
-
- Praktykant
- Kontakt:
Bardzo Wam dziękuję za pomoc.

Oprócz Aktywny Samorząd, Zadanie A2 - prawo jazdy kategrii B - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
drugi raz ta sama forma kształcenia
Aktywny samorząd moduł I B1 sprzęt komputerowy
Przywrócenie terminu przyznania dofinansowania
Kto jest wnioskodawcą, kto podpisuje wniosek
MODUL I A1 - ocena merytoryczna - problem
eksper pierwsza wizyta, dofinansowanie
nieważność dowodu osobistego
aktywny samorząd obszar b zadanie 1
fotelik samochodowy - AS a ortopedyczne
prawo jazdy A2 - osoba niepełnoletnia
skirowanie do eksperta druga wizyta
Obszar D zaświadczenie z przedszkola