Obszar D zaświadczenie z przedszkola
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
- Kontakt:
Obszar D zaświadczenie z przedszkola
Pierwszy raz do naszego centrum wpłynął wniosek z obszaru D, chciałabym Was spytać jakie bierzecie zaświadczenie z przedszkola wstecz o refundacje czyli np od stycznia tego roku (6 miesięcy wstecz) czy na przyszłe miesiące bo nie mam pojęcie jak się do tego zabrać? Podpowiedzcie mi jak u was jest, proszę.
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Obszar D zaświadczenie z przedszkola
- pierwsze zaświadczenie dotyczy uczęszczania dziecka do przedszkola w danym roku kalendarzowym;
- najczęściej mam też dołączone zaświadczenie o płatnościach od stycznia do maja (jeśli wniosek złożony w czerwcu) - wtedy też mniej więcej wiem, ile pieniędzy wydają na przedszkole i wiadomo o jaka kwotę wnioskować, bo nie zawsze trzeba o maksymalną;
- jak jest pozytywna decyzja, to podpisujemy umowę i pieniądze wypłacamy na podstawie dostarczonych dokumentów finansowych (rachunków albo zaświadczeń z przedszkoli - nie wypłacamy zaliczkowo i to mi się sprawdza);
- wnioskodawca ma w umowie ostateczny termin rozliczenia się ze mną (ok 10 stycznia) i do tego czasu przynosi te dokumenty i sam podejmuje decyzje, czy zbiera sobie z kilku miesięcy, czy chce co miesiąc (raczej zbierają z kilku miesięcy).
- najczęściej mam też dołączone zaświadczenie o płatnościach od stycznia do maja (jeśli wniosek złożony w czerwcu) - wtedy też mniej więcej wiem, ile pieniędzy wydają na przedszkole i wiadomo o jaka kwotę wnioskować, bo nie zawsze trzeba o maksymalną;
- jak jest pozytywna decyzja, to podpisujemy umowę i pieniądze wypłacamy na podstawie dostarczonych dokumentów finansowych (rachunków albo zaświadczeń z przedszkoli - nie wypłacamy zaliczkowo i to mi się sprawdza);
- wnioskodawca ma w umowie ostateczny termin rozliczenia się ze mną (ok 10 stycznia) i do tego czasu przynosi te dokumenty i sam podejmuje decyzje, czy zbiera sobie z kilku miesięcy, czy chce co miesiąc (raczej zbierają z kilku miesięcy).
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Re: Obszar D zaświadczenie z przedszkola
Robię tak samo w umowie mam zapis o refundacji za okres od stycznia do czerwca a później od września do grudnia wypłacam im po dostarczeniu dokumentów za dany miesiąc tyle że ja wypłacam im co miesiąc ale w sumie ta opcja z rozliczeniem do stycznia bardziej mi się podoba mniej roboty muszę o tym pomyśleć w tym rokuPCPR-Trz pisze:- pierwsze zaświadczenie dotyczy uczęszczania dziecka do przedszkola w danym roku kalendarzowym;

Oprócz Obszar D zaświadczenie z przedszkola - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
MODUL I A1 - ocena merytoryczna - problem
eksper pierwsza wizyta, dofinansowanie
nieważność dowodu osobistego
aktywny samorząd obszar b zadanie 1
Aktywny Samorząd, Zadanie A2 - prawo jazdy kategrii B
fotelik samochodowy - AS a ortopedyczne
prawo jazdy A2 - osoba niepełnoletnia
skirowanie do eksperta druga wizyta
konsultacje projektu modyfikacji pilotażowego programu Aktyw
Moduł II - zawarcie umowy na dofinansowanie
kontrola umów a zgoda na przetwarzanie danych
C3 skierowanie na 1 badanie do eksperta