alimenty - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 20 mar 2014, 15:05

kręcisz coś martusiu oj kręcisz... zapomnieć, że były alimenty zasądzone... oj podejrzana sprawa... i w koncu jak... jak brałaś zasilki to w skladzie rodziny był ojciec dziecka ze swoimi dochodami?
~ja

Napisano: 20 mar 2014, 15:15

tak zawsze jak starałam się o zasiłek rodzinny lub okresowy zawsze był uwzględniony ojciec
to co mam teraz zrobic? doradzcie
~marta

Napisano: 20 mar 2014, 15:20

Jeżeli tak było jak piszesz, czyli pobierając świadczenia z pomocy społecznej w składzie rodziny był ujęty ojciec dzieci to wszystko jest ok, i nikt tutaj nie może Ci zarzucić kłamstwa, bo nawet gdybyś powiedziała, że masz zasądzone alimenty od partnera to i tak tych alimentów nie można wliczać do dochodu rodziny. Teraz wnioskując o pomoc przedstaw stan faktyczny, czyli to co piszesz, że nie prowadzisz wspólnego gospodarstwa i albo podajesz jaką kwotę alimentów otrzymujesz, lub też jeżeli nie dostajesz ich to winnaś to zgłosić do komornika.
~ja

Napisano: 20 mar 2014, 20:37

Można (ponownie) starać się o podwyższenie alimentów jeśli tamte zasadzone były zbyt niskie a rodzic dziecka może płacić więcej.
~et

Napisano: 21 mar 2014, 10:56

J. w., złóż pozew o podwyżkę.
~Zocha

Napisano: 21 mar 2014, 20:58

Mądre panie z OPS pewnie nie wiedziały ,że masz zasądzone alimenty. Wyrok obowiązuje do momentu jego uchylenia. jak nie było zniesienia obowiązku alimentacyjnego to wyrok jest ok i na jego podstawie może żądać ich wypłaty od niego czy OPS ( jak na dzieci)
Po co podwyżka? Najpierw załatwić sprawę w OPS>
~Wredna

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x