Alimenty

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Alimenty

Post autor: Alalala »

Jeżeli Pani (wnioskodawca) ma zgodnie z wyrokiem otrzymywać alimenty od partnera na dziecko, a nie ma założonej sprawy u komornika to wliczam całość kwoty z wyroku?
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Alimenty

Post autor: mkaz »

póki nic nie dostała to nic nie wliczasz
Justyna_92
Stażysta
Zajmuję się: ST/KDR
Kontakt:

Post autor: Justyna_92 »

A co w momencie kiedy pani zlożyla wniosek i partner ma potrącenia z wynagrodzenia na rzecz zaległych alimentów? Powinna mi dostarczyc zaswiadczenie od komornika, że te potrącenia są rzeczywiście za zaległosci?
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

mkaz pisze: 02 wrz 2020, 11:58 póki nic nie dostała to nic nie wliczasz
Czyli tak:
- jeśli dostała to wpisuje
- jeśli dostała mniej to wpisuje to co dostała czy wpisuje całość (przypominam nie ma komornika)?
- jeśli nie dostała nic to po prostu nie wliczam nic czy pisze mi kobitka jakieś oświadczenie, że nic nie dostała?

Akurat do pani się dodzwonić nie mogę i zapytać czy po prostu zapomniała wpisać ten dochód czy go faktycznie nie dostała
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: mkaz »

Czyli tak:
- jeśli dostała to wpisuje
- jeśli dostała mniej to wpisuje to co dostała czy wpisuje całość (przypominam nie ma komornika)?
- jeśli nie dostała nic to po prostu nie wliczam nic czy pisze mi kobitka jakieś oświadczenie, że nic nie dostała?

tak weź oświadczenie, czy w ogóle dostała i w jakiej wysokości, liczysz tylko to co w rzeczywistości otrzymała a nie to co na wyroku. Jak nic nie otrzymała to nic nie wliczasz.
ODPOWIEDZ