Alimenty

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Ppudel12
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny
Kontakt:

Alimenty

Post autor: Ppudel12 »

Mam zaćmienie po urlopowe :lol:
Co robicie w takich przypadkach: wniosek o bon energetyczny, pani z trójką dzieci nie wpisuje partnera i twierdzi, że nie ma zasądzonych alimentów - ogólnie krzykliwa i twierdzi że się czepiamy. Wezwanie do uzupełnienia wniosku o w/w alimenty?
AnnaM.
Referent
Zajmuję się: śr/fa/do/dw
Kontakt:

Re: Alimenty

Post autor: AnnaM. »

weryfikacja w swiadczeniach smieciach 800+
Ppudel12
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny
Kontakt:

Post autor: Ppudel12 »

AnnaM. pisze:weryfikacja w swiadczeniach smieciach 800+
u nas kwota za śmieci jest od zużycia rocznego wody i nie podajemy osób które zamieszkują... a z 800+ jak zweryfikować? Przecież na chłopski rozum jak ktoś składa wniosek o 800 + to nie podaje małżonka czy partnera do składu rodziny to jak to się ma do tego?
Czy bierzecie oświadczenia od mądrych pań, że nie otrzymuje alimentów - może tak być? to nie zasiłek rodzinny i w ustawie nie ma wytycznych jak w takiej sytuacji postępować.... :|
AnnaM.
Referent
Zajmuję się: śr/fa/do/dw
Kontakt:

Post autor: AnnaM. »

wiem wiem dla mnie cała ta weryfikacja do d... ale jak jest w ustawie to wlasnie w takich przypadkach trzeba... chyba ze wezwiesz do złożenia oswiadczenia i jak napisze ze sama to sama...
ODPOWIEDZ