alimenty a zabezpieczenie
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
alimenty a zabezpieczenie
Czy na postanowienie o zabezpieczeniu roszczeń alimentacyjnych przysługują prawa do świadczeń rodzinnych i świadczeń z funduszu alimentacyjnego? Czy „zabezpieczenie roszczeń alimentacyjnych” i „alimenty” to pojęcia wymienne?
Re: alimenty a zabezpieczenie
z orzecznictwa sądów wynika ze zaróno zabezpiecznie jaki i wyrok/ugoda sa tytułami wykonawczymi uprawniajacymi do FA
ja też mam takowe postanowienie na czas trwania procesu rozwodowego, zabezpieczony w klauzulę wyknalnosci02-02-2015 i teraz kwestia wydania zaświadczenia przez komornika bo mam już zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji, tyle tylko, że Pani pobiera u nas na starszą córkę- na tej podstawie mogę przyznać FA?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
fa tak rodzinne nie
czyli mogę przyznać na tej podstawie i wystawienia przez komornika zaświadczenie o bezskuteczności, ponieważ egzekucja względem dłużnika toczy się ? czy muszą być te dwa miesiące?
wniosek przyjęłam, czyli co mam zrobić przedłużenie i czekać ?
sorki, że znowu pytam ale co mam zrobić czekać pisać o przedłużenie???
- nitka
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji ma dotyczyć konkretnego dziecka, jeżeli na dzień złożenia wniosku egzekucja bezskuteczna nie jest (bo np. nie minęły dwa miesiące od wszczęcia) dałabym odmowę.
A ja mam taki problem
Przyszła do mnie dziś kobieta z wyrokiem sądu o zabezpieczeniu alimentów na dziecko.
Ojciec dziecka jest obcokrajowcem i przebywa poza granicami kraju.
czy należy jej się fundusz???
Wydaje mi się , ze komornik nie wystawi zaświadczenia o bezskuteczności, bo dłużnik jest za granicą.
Jak to ogryźć
Przyszła do mnie dziś kobieta z wyrokiem sądu o zabezpieczeniu alimentów na dziecko.
Ojciec dziecka jest obcokrajowcem i przebywa poza granicami kraju.
czy należy jej się fundusz???
Wydaje mi się , ze komornik nie wystawi zaświadczenia o bezskuteczności, bo dłużnik jest za granicą.
Jak to ogryźć
Oprócz alimenty a zabezpieczenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Co z tym kuratorem
czy powiadamiacie dłuznika
słuchacz
przed zawieszeniem lub umorzeniem postępowania
tyt. wykon. do mądrych głów
decyzje o uznaniu dłuznika za uchylającego sie
uchylenie decyzji o ratach
Zeznania na policji
decyzja o zatrzymanie prawa jazdy
kiedy doręczone?
Kurator
do Elmera - metryka sprawy