jak ma wyglądać pismo do US

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
aneta83

jak ma wyglądać pismo do US

Post autor: aneta83 »

Jak ma wyglądać pismo do Urzędu Skarbowego informujące o zmianie kwoty zadłużenia w tytule z 2012r?
mi2011
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: jak ma wyglądać pismo do US

Post autor: mi2011 »

też się nad tym zastanawiam, znalazłam gdzieś w internecie coś takiego:

Naczelnik Pierwszego Urzędu
Skarbowego
ul. Sądowa 5
20-027 Lublin
dot. dłużnika alimentacyjnego

ZAWIADOMIENIE
o uregulowaniu należności objętej tytułem wykonawczym Nr --------
z dnia --------

Na podstawie art. 2 pkt 10 w związku z art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2012r. Nr 1, poz. 7 ze zm.) § 9 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 listopada 2001r. w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz. U. Nr 137, poz. 1541 z późn. zm.) wycofuję tytuł wykonawczy Nr ------- z dnia ------- wystawiony na Pana ------- PESEL ---- zam. -------

Dnia -------- zobowiązany dokonał wpłaty całości kwoty objętej tytułem wykonawczym (poz.33) ----- oraz odsetek ustawowych na dzień spłaty (tj. ---) w wysokości ----- zł.

Ewentualnymi kosztami postępowania egzekucyjnego prosimy o obciążenie zobowiązanego.

Otrzymują:
1. Adresat
2. a/a
BDMB
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: jak ma wyglądać pismo do US

Post autor: BDMB »

Na końcu poniższej strony podaję przykład takiego zawiadomienia

https://www.bdmb.pl/kalkulator/tw1.htm
ODPOWIEDZ