alimenty + ograniczenie władzy - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 lut 2019, 14:54

Mam wniosek o przyznanie karty dla rodziców i 5 dzieci. Ojciec dzieci ma zasądzone na nie alimenty i wnosi o kartę. Czy mu się należy?
Dodatkowo tych dwoje rodziców ma ograniczone prawa do dzieci, ale dzieci są przy nich (nie są zabrane). Normalnie karty tym rodzicom się należą? Pomóżcie

A na oświadczeniach dot. władzy rodzicielskiej normalnie wpisują te dzieci? bo z tego co czytam to nie mogli by wpisywać gdyby była pozbawiona władza lub ograniczona ale przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej ??
m_ssi
Praktykant
Od: 22 sty 2019, 14:07
Zajmuję się: FA/ŚR/KDR

Napisano: 13 lut 2019, 15:30

Uważam, że się należy.
Kilka tyg. temu miałam wniosek: Troje dzieci, rodzice i dzieci mieszkają razem, ojciec do dwójki ma ograniczone prawa, matka ma pełnie praw. Przyznałam wszystkim.
mber
Praktykant
Od: 05 gru 2018, 11:26
Zajmuję się: KDR
NPP

Napisano: 14 lut 2019, 12:16

Ok, dzięki. A to, że ma zasądzone na te dzieci alimenty?
m_ssi
Praktykant
Od: 22 sty 2019, 14:07
Zajmuję się: FA/ŚR/KDR

Napisano: 15 lut 2019, 8:44

Tylko wytłumaczcie mi jak przyznajecie Kartę skoro na oświadczeniu odnośnie władzy rodzicielskiej jest zapis że osoba nie jest pozbawiona władzy... Ja mam taki przypadek:
Pan ma 3 dzieci z małżonką - chcą złożyć wniosek dla rodziców którzy mieli kiedykolwiek 3 dzieci. Najstarsze dziecko jest niepełnosprawne i oddane do domu opieki. Jest to dosyć daleko wiec Państwo tak jakby powierzyli prawo do decydowania np. w sprawach zdrowotnych Opiekunce temu dziecka. Pytanie więc czy tym rodzicom się należy Karta czy też nie.... Ktoś
mi to wyjaśni ? Bardzo proszę.
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x