alimenty ojczyma - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 11 gru 2013, 14:20

witam :)
jestem pełnoletni i chce złożyć wniosek o FA. do składu rodziny mam wpisać mamę i jej nowego mężą, który płaci alimenty na swoją byłą żonę( dodam jeszcze, że jest na rencie). jakie domuenty mam przynieść?
~adrian

Napisano: 11 gru 2013, 14:26

bardzo proszę o podpowiedź
~adrian

Napisano: 11 gru 2013, 14:36

odpis podlegającego wykonaniu orzeczenia sądu zasądzającego alimenty na rzecz osób w rodzinie lub poza rodziną lub odpis protokołu posiedzenia zawierającego treść ugody sądowej lub odpis zatwierdzonej przez sąd ugody zawartej przed mediatorem, zobowiązujących do alimentów na rzecz osób w rodzinie lub poza rodziną,

przekazy lub przelewy pieniężne dokumentujące wysokość zapłaconych alimentów, jeżeli członkowie rodziny są zobowiązani wyrokiem sądu, ugodą sądową lub ugodą zawartą przed mediatorem do ich płacenia na rzecz osoby spoza rodziny,
~Jagoda

Napisano: 11 gru 2013, 14:38

czyli muszę przedstawić wyrok, albo ugodę że ojczym płaci te alimenty? i we wniosku pod składem rodziny mam wpisać wysokość alimentów jakie zapłacił w 2012r?
~adrian

Napisano: 11 gru 2013, 14:40

wyrok+potwiedzenia ze zapłacił zgodnie z tym wyrokiem
~Jagoda

Napisano: 11 gru 2013, 14:41

a, że pobiera rentę to jak mam przedstawić? ma wypełnić oświadczenie tak jak ja z mama?
~adrian

Napisano: 11 gru 2013, 14:42

a czy te alimenty, które płaci ojczym to się odlicza od dochodu rodziny? bo jeśli nie to dochód mam przekroczony.
~adrian

Napisano: 11 gru 2013, 14:49

od jego dochodu
~Elmer

Napisano: 11 gru 2013, 14:52

moze przynieść zaświadczenie z US lub złożyć oświadczenie...musi też udokumentować wysokości składki zdrowotnej za rok 2012 -odprowadzonej z tej renty
(rozumiem ze rentę pobierał przez cały rok 2012 i teraz nadal też ją pobiera?)
~Jagoda

Napisano: 11 gru 2013, 14:53

tak cały czas pobiera
~adrian

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x