czy tak mogę? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 gru 2013, 13:36

dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłuznika, z zaświadczenia od komornika wynika, że pan został wymelf\\dowany z mojej miejscowości... co robić?
czy muszę wysłać do niego wezwanie na wywiad czy od razu moge upewnić się w urzędzie miejskim ze pan jest wymeldowany?
~dorota

Napisano: 11 gru 2013, 13:57

wysłać - potem do USC w miejscu z wnioskiem
~DD

Napisano: 11 gru 2013, 13:57

na moje upewnić się i wysłać informacje do oww, że nie jesteś owd
~Natalia

Napisano: 11 gru 2013, 13:59

A JAK MYŚLĄ INNI, CZY MUSI BYĆ WEZWANIE NA WYWIAD?
~dorota

Napisano: 11 gru 2013, 15:05

Jagoda może Ty Pomożesz?
~dorota

Napisano: 11 gru 2013, 15:11

komornicy różne rzeczy pisza na zaświadczeniach, podają adresy sprzed kilku lat itp
jak dla mnie to informacja ze jest wymeldowany ma niewielkie znaczenie...ciebie interesuje miejsce zamieszkania ewentualnie pobytu...dostałaś wniosek to wzywaj na wywiad...wroci ci z adnotacja nie zamieszkuje to odpisujesz ze nie jestes owd...
~Jagoda

Napisano: 11 gru 2013, 15:13

dzięki Jagoda :)
mam taki przypadek, że z dnia 01-08-2013 mam potwierdzenie z urzedu miasta ze dłuznik został wymeldowany dec. administracyjna...tego też wzywac na wywiad?
~dorota

Napisano: 11 gru 2013, 15:18

nie wiem, każdy przypadek trzeba rozpoznać indywidualnie z aktami sprawy...ogólnie uważam, że jak jesteś tylko OWD to nie masz żadnych możliwosci (brak podstawy prawnej) do ustalania miejsca zamieszkania dłużnika...to oww ma ci podac ten adres...jeśli wskazuje jakis adres to twoim obowiązkiem jest wezwać dłużnika pod ten adres na wywiad i jak nie ma możliwości przeprowadzenia wywiadu bo dłużnik nie zamieszkuje to po prostu odpisujesz oww ze nie ma możliwości i wsio...reszta to ich sprawa...niestety nie widze możliwości takiej ze np. jakaś gmina (nie chce im sie robic kuratora czy jakis inny powod mają) wiedząc ze dłużnik nie mieszka ale ciągle wnioskuje do twojej gminy o podjęcie działan...nie widze możliwości zeby nie wezwać takiej osoby na wywiad rokrocznie, jest wniosek o podjęcie działan to i musisz wezwac
~Jagoda

Napisano: 11 gru 2013, 15:19

DZIĘKI :)
~dorota

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x