Amazis zł za zł - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 08 sty 2016, 13:12

u mnie tez Amazis, w harmonogramie (w tej tabelce ile idzie do wypłaty) odrazu minusuje jakąs tam kwotę (u mnie akurat 168,28 zł) a powinno iśc na 2 dzieci po 118 zł. Dla wnioskodawcy do wypłaty pójdzie 67,72 zł. Nie mamy szablony decyzji, z tego co widze to w postanowieniu jest
Przyznać dla:
1) ............. (dziecko 1) .......... kwotę 118,00 zł
2) ............. (dziecko 1) .......... kwotę 118,00 zł
Nie ma pojęcia co w uzasadnieniu napisać, czy rozpisywac wszystko po kolei, o ile pomniejszone, skąd się wzięło, spsosób wyliczania itp.
Ma ktoś może Uzasadnienie ??
Moze w innych programach sa jakieś przykładowe uzsadnienia??
ElMops

Napisano: 08 sty 2016, 13:41

ElMops pisze:Moze w innych programach sa jakieś przykładowe uzsadnienia??
myślę że tutaj w załączniku "Złotówka za złotówkę w Oprogramowaniu SR" jest dobry wstęp na czym to polega i co powinno być w decyzji oraz przykład,

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 22015-1637
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 08 sty 2016, 14:00

A opcja złotówkę
za złotówkę automatycznie wskakuje jeśli jest przekroczony dochód? Bo u mnie tego nie ma, co jest nie tak?
alka

Napisano: 08 sty 2016, 14:13

Ja tez mam amazis dzwoniłysmy i pytalysmy zeby zrobili cos z tym wyliczeniem zeby było widac co z czego wynika to nam powiedzieli zeby sobie zmienic dostawce. ;)
Jula sw

Napisano: 08 sty 2016, 14:20

Jula sw pisze:Ja tez mam amazis dzwoniłysmy i pytalysmy zeby zrobili cos z tym wyliczeniem zeby było widac co z czego wynika to nam powiedzieli zeby sobie zmienic dostawce. ;)
No nie wierzę żeby tak powiedzieli - ale jakby co to zapraszamy do siebie, u nas ładnie wszystko jest widoczne w jednym miejscu.

Sporo Jednostek zwróciło się do nas z prośbą o migrację, od jego z dostawców aż 14 Jednostek...
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 08 sty 2016, 14:22

A u mnie nic nie wylicza tylko jest decyzja odmowna
alka

Napisano: 08 sty 2016, 14:24

serio aż tyle osób ja rozważam w drugą stronę bo nigdy nie można z konsultantem porozmawiać tylko maile i odpowiedzi które są dziwne i nie można skonsultować się z nikim telefonicznie z SYGNITY
Gość

Napisano: 08 sty 2016, 14:27

Panie tomku czy pojawi się możliwość wydruku tej tabelki z wyliczeniami ???
ja-fa

Napisano: 08 sty 2016, 14:28

@gość - tłumaczyłem tę sprawę wielokrotnie, nieprzypadkowo na głównym oknie jest taka kolejność namiarów na serwis, że najpierw jest portal, potem e-mail, a w ostateczności telefon. Jest tak ponieważ konsultant, kiedy mu przychodzi zgłoszenie obojętnie jaką drogą, to analizuje i bardzo często oddzwania do Zgłaszającego, dlatego często jest zajęte - więc portal albo mail jest najpewniejszą drogą, bo tam jest pewność że zawsze dojdzie, a jest taki automat u nas w fabryce, że jak jest niepodjęte zgłoszenie z portalu, to zapala się alarm w firmie i ktoś musi podjąć.

P.S. Ponadto ja jestem obecny na forum i kiedy tylko mogę to pomagam, chyba jako jedyny przedstawiciel wszystkich dostawców, a przynajmniej nie widziałem dawno tutaj innych

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 sty 2016, 14:31 przez SYGNITY, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 08 sty 2016, 14:29

ja-fa pisze:Panie tomku czy pojawi się możliwość wydruku tej tabelki z wyliczeniami ???
Tak, prosiłem o zgłoszenie i przyszło, dlatego w nowej wersji 2-1.6 która jest planowana na za tydzień w piątek dorobimy znacznik. Będzie drukował to co widać w górnej tabelce na oknie którego rysunek wcześniej zamieściłem, tylko w formacie pionowym (miesiące w wierszach).

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x