Czy mam rację ?
mam osobę która pobierała świadczenie pielegnacyjne na matkę do końca maja 2013 r. bo sie skończylo orzeczenie. W czerwcu nowe orzeczenie i już sie nie nalężało SZO bo nie spełniał opiekun przesłanek - nie zrezygnował z pracy i przekraczało kryteroium dochodowe. Jego decyzja nie wygasła z mocy prawa , więc rozumiem ,że jemu nie będzie się nalażało wyrównanie i zasiłek opiekunczy.
ani SZO ani zasiłek dla opiekunów
Re: ani SZO ani zasiłek dla opiekunów
miała pecha, że orzeczenie nie było choćby do lipca a tak d...a zimna, decyzja nie wygasła z mocy prawa i nie ma praw nabytych
a jeśli osoba pobierała ŚP i orzeczenie ważne do września 2013 r., w listopadzie złożyła wniosek z nowym orzeczeniem o SZO, dochód przekroczył - odmowa, spłata będzie należeć się do września ? czy do dnia wejścia w życie nowej ustawy skoro warunki były spełniane?
miała wypłacone za lipiec sierpień 2013? na jakiej podstawie?
ŚP nie było wypłacone za lipiec i sierpień...pierwsza decyzja była przyznająca do września ale wypłaty wiadomo zostały wstrzymane. Chodzi mi za jaki okres będą spłaty w tym konkretnym przypadku ?
jeżeli ma dalsze orzeczenie po wrześniu będzie na tych samych warunkach art. 5 ust. 2 projektu
Oprócz ani SZO ani zasiłek dla opiekunów - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zaświadczenie o wysokości rodzinnego do sądu
Zas.rodzinny na biologiczne dziecko, czy można w kryterium dochodowe wliczyc dziecko z rodziny zastepczej ?
OD KIEDY PRZYZNAC
Art. 24 ust. 3a uchylili i co teraz?
Dochód ze sprzedarzy akcji pracowniczych
od kiedy przyznać?
dochód z działalności
CAS
kontynuacja zr a orzeczenie
FA
dodatek z tytułu urodzenia a roczny macierzyński
od kiedy ŚP??? POMÓŻCIE
umorzone N.P. swiadczenie,a sprawozdanie
coś nie tak