ankieta badanie dyskryminacji i wykluczenia społecznego - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 kwie 2016, 8:18

Witam! Zwracam się z ogromną prośbą o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej. Badania dotyczą dyskryminacji, wykluczenia społecznego osób z niepełnosprawnością w Polsce i na Białorusi. Poszukuję do badań osób z każdą niepełnosprawnością w wieku od 18 lat, mieszkających w Polsce. Dziękuję wszystkim za każdą poświęconą chwilę!
Link do ankiety: https://www.ankietka.pl/ankieta/222178/ ... orusi.html

P.S. Jeśliby ktoś z Państwa był zainteresowany udziałem dodatkowo w wywiadzie, proszę o maila z informacją o godzinie i dniu w którym została wyełniona ankieta. Mój mail: [email protected] Wywiad będzie polegał na kilku pytaniach sformułowanych na podstawie analizy ankiety. Nie musimy się spotykać, możemy zrealizować go przez Skype, lub Facebook Wink Wdzięczności mojej nie będzie granic!!!

Pozdrawiam
Hanna
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2016, 10:49 przez heiland, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przyklejam Ci temat na 7 dni, powodzenia :)
a_delaida
Praktykant
Od: 08 kwie 2016, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2016, 13:24

Bardzo fajnie jest to,że już przy magisterskich robi Pani badania porównacze -międzynarodowe i jest Pani na dobrej uczelni, ale ...kilka uwag metodycznych mi się nasuwa, szybko przejrzałam ankietę, te poważniejsze błedy, pozwoliłam sobie na komentarz. Proszę się nie obrażać. :)
Badania j/w - dotyczą dyskryminacji, wykluczenia, tak? a respondentami są osoby z niepełnosprawnościami
w tym z niepełnosprawnością wzrokową.
1. Proszę pomyśleć na przyszłość o czcionce- ta jest nie do przyjęcia ( objaśnienie do pytania) dla np.słabowidzących ale korzystajacych z komputera -dramat.
2. Zadaje Pani pytanie osobom niepełnosprawnym dotyczące wykształcenia i kończy Pani na wyższym magisterskim. Dlaczego ? nie mogą dalej studiować ? ;) Mój znajomy z SM skończył właśnie doktorat i rozpoczał hab.
3. I ostatnie najważniejsze.
Pytanie 10 zbudowała Pani w następujący sposób
Czym jest dyskryminacja osób niepełnosprawnych.
Zasugerowała Pani, że dyskryminacja wobec osób z niepełnosprawnościami jest stosowana!!
trzeba było poprzestać na : Czym jest w/g Pan(i) dyskryminacja? i dopiero później
w kolejnym
Czy dotyczy osób niepełnosprawnych?? Rozumie Pani ??

Nie wiem, prosze przemyśleć. Pani bada dyskryminację, wykluczenie- to wymagający temat dla badacza. Ktoś zarzuci Pani dyskryminację już na tym etapie. ;)
Powodzenia.
Anioł

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x