Do elmera - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 kwie 2016, 13:44

Recenzjował Pan kiedyś tekst? proszę zatem spróbować w wolnej chwili, zależy mi na tym, jestem bardzo ciekawa na ile ten tekst będzie dla Pana zrozumiały ( w sensie jako dla czytelnika ), co Pan o tym sądzi ?
( fragment tekstu jest dosłownie odtworzony). Dla mnie dramat. Ciekawe czy się mylę?

Parafia jako społeczność religijna.

"W definicji parafii wymieniliśmy trzy kryteria: wiarę, kult i miłość- jako elemnty jednoczące członków parafii. Który z tych elementów jest istotny i jak każdy z nich charakteryzuje parafianina? Już na pierwszy rzut oka widać, że układ ich zawiera pewną gradację. Co więc decyduje o tym, że przekraczamy próg aktualnej przynależności parafii zamieszkawszy na jej terytorium? Należy analogii szukać niewątpliwie z kościołem. I tu, i tam momentem decydującym jest wiara, tzn. używajac jezyka socjologicznego, wspólnota z resztą parafian ideologia społeczna. Nie musi to być rzecz jasna, aktualne potwierdzenie wszystkich tez dogmatycznych Kościoła, ale musi to być przynajmniej ogólne ich przyjmowanie i świadome niezaprzeczanie żadnej z nich..itd"
Anioł

Napisano: 13 kwie 2016, 22:27

zadanie przerosło wróbelka - elmerka - jak amen w pacierzu
no to

Napisano: 14 kwie 2016, 15:10

cyt: Recenzjował Pan kiedyś tekst? proszę zatem spróbować w wolnej chwili.
Jakie wyzwanie i wyróżnienie zarazem. Ne wiem czy Pan podoła, szanowny Panie Elmer, ale proszę spróbować :lol:
Czy autorka postu wie o co prosi??? Rozumie słowa, których używa?
Co???

Napisano: 14 kwie 2016, 17:06

Proszę dać spokój...wyróżnienie?
"wyzwanie" i owszem, ponieważ trzeba się posłużyć argumentem merytorycznym i uzasadnić swoją krytyczną ocenętu: recenzja. Tyle.
Jeśli temat wydaje się interesujący dla Pana/ Pani - proszę bardzo. Czemu nie.
Przepraszam za nietakt - jeśli dałam odczuć, że oto Pan/ Pani ( nick: co ??)nie podoła temu "zadaniu". :)
Anioł

Napisano: 14 kwie 2016, 20:07

recenzja
Recenzja (z łacinskiego recensio oznaczającego ‘spis ludności, przegląd’, w języka polskiego za pośrednictwem niem. Recension) – analiza i ocena dzieła artystycznego, publikacji naukowej, projektu, przewodnika, poradnika, wystawy, przedstawienia teatralnego, publikacji multimedialnej, filmu, gry komputerowej itp. Pełni funkcję informacyjną, wartościującą i postulatywną, nakłaniającą lub zniechęcającą.

Recenzja odnosi się do aktualnych zjawisk artystycznych i naukowych. Jest gatunkiem o schematycznej strukturze: zawiera elementy informacyjne, analityczno-krytyczne i oceniające. Kompozycja recenzji jest dostosowana do wymogów tematycznych dzieła, określonego odbiorcy, specyfiki medium, w którym recenzja jest publikowana. Krytyczne lub pozytywne omówienie utworu artystycznego lub naukowego, którego celem jest poddanie ocenie wartości tego dzieła w oparciu o powszechnie przyjęte kryteria lub w sposób czysto subiektywny.
błąd w założeniu
uzasadnić swoją krytyczną ocenętu: recenzja
a może dla wróbelka-elmerka - pozytywna recenzja i dlatego go przerosło zadanie :lol:
no to

Napisano: 14 kwie 2016, 21:30

A więc jednak nie rozumie. Żal.Za to nieudolnie manipuluje.
Elementarz dyskusji wymaga, gdy cytujesz, podać źródło, autora etc.
A tak lubisz prostować ścieżki innych ludzi :roll:
Co???

Napisano: 14 kwie 2016, 22:30

Podstawowe terminy i pojęcia, ich znaczenie powinno znać się na pamięć, szczególnie kiedy przystępuje się do dyskusji w przedmiotowej sprawie
Ok. nic się nie stało. ;)
Anioł

Napisano: 15 kwie 2016, 15:00

Pewien gbur nadepnął przechodnia na nogę i mówi:Ok. nic się nie stało. ;)
Co???

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem