AOON

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
Bea7
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: AOON

Post autor: Bea7 »

ale w momencie przekazania przez gminę zadania do OPS.... to raczej OPS rozlicza nie gmina.....gmina tylko jest "pośrednikiem"
oldeka
Praktykant
Zajmuję się: FK
Kontakt:

Post autor: oldeka »

Z konta OPS. Środki wpływają na wyodrębnione konto gminy a gmina przekazuje je dalej na wyodrębnione konto OPS. Było to konsultowane z urzędem wojewódzkim tak ma zostać, jest to prawidłowe.
Bea7
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Bea7 »

Na podstawie czego mam wprowadzić środki z AOON? Czy mam zrobić wewnętrzne Zarządzenie Kierownika? Czy jak?
Crazy29
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Crazy29 »

oldeka pisze: 18 mar 2024, 9:18 Z konta OPS. Środki wpływają na wyodrębnione konto gminy a gmina przekazuje je dalej na wyodrębnione konto OPS. Było to konsultowane z urzędem wojewódzkim tak ma zostać, jest to prawidłowe.

A umowa podpisywana jest przez kogo? Gmina czy OPS?
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Post autor: mgops7 »

oldeka pisze: 18 mar 2024, 9:18 Z konta OPS. Środki wpływają na wyodrębnione konto gminy a gmina przekazuje je dalej na wyodrębnione konto OPS. Było to konsultowane z urzędem wojewódzkim tak ma zostać, jest to prawidłowe.
który urząd wojewódzki?
oldeka
Praktykant
Zajmuję się: FK
Kontakt:

Post autor: oldeka »

Umowa podpisana przez Gminę. Stanowisko Lubelskiego UW
Crazy29
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Crazy29 »

oldeka pisze: 18 mar 2024, 15:35 Umowa podpisana przez Gminę. Stanowisko Lubelskiego UW
Macie to na piśmie? Bo jak dla mnie to nie powinno tak być. Z umowy wprost wynika, że wydatki mogą być ponoszone tylko z konta które jest wskazane w umowie. /pomijając ZUS i Pit-4/
ODPOWIEDZ