AOON - aktualizacja wniosku

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
MonkaBiedronka
Stażysta
Zajmuję się: dobre pytanie
Kontakt:

AOON - aktualizacja wniosku

Post autor: MonkaBiedronka »

Hej, czy ktoś otrzymał już wytyczne w zakresie przeprowadzenia aktualizacji w Generatorze? Albo czy gdzieś na stronie internetowej znajdę jak to zrobić?
MonkaBiedronka
Stażysta
Zajmuję się: dobre pytanie
Kontakt:

Re: AOON - aktualizacja wniosku

Post autor: MonkaBiedronka »

albo ma ktoś jakiś kontakt gdzie bym mogła zadzwonić i porozmawiać o tym asystencie osobistym osoby niepełnosprawnej? i z kim rozmawiać?
aga_stypendia
Referent
Zajmuję się: stypendia, pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: aga_stypendia »

Należy dzwonić do swojego urzędu wojewódzkiego i podpytać. My już dostaliśmy wytyczne od wojewody i mogłam już wprowadzać aktualizację do wniosku- dzwoniłam również do urzędu wojewódzkiego w gdańsku bo chciałam podpytać o przyznaną kwotę (czy w nowym wyliczeniach muszę wyjść na przyznana kwotę czy może to być kwota o kilka zł niższa, bo nie wychodziło mi wyliczenie).
magdam225
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: magdam225 »

I jaką odpowiedź uzyskała Pani odnośnie tego wyliczenia? I wie Pani coś może jak jest jeżeli zmienia się liczba uczestników przy aktualizacji wniosku są z tym jakieś problemy ?
Magdaaa
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: Magdaaa »

dobrze rozumiem że ta pomniejszona kwota jest bez obsługi 2%, wiec do podanej kwoty doliczamy jeszcze obsługę, czyli wychodzi więcej niz podali?
aga_stypendia
Referent
Kontakt:

magdam225 pisze: 24 lis 2023, 8:44 I jaką odpowiedź uzyskała Pani odnośnie tego wyliczenia? I wie Pani coś może jak jest jeżeli zmienia się liczba uczestników przy aktualizacji wniosku są z tym jakieś problemy ?
Aktualna kwota wyliczona w ramach aktualizacji może być troszeczkę niższa niż ta przyznana-nie może byćnatomiast wyższa. Mi wyszła kwota o 7,79zł niższa. My nie zmienialiśmy ilości osób - obcięliśmy im tylko godziny.
aga_stypendia
Referent
Kontakt:

Magdaaa pisze: 24 lis 2023, 10:58 dobrze rozumiem że ta pomniejszona kwota jest bez obsługi 2%, wiec do podanej kwoty doliczamy jeszcze obsługę, czyli wychodzi więcej niz podali?
Są dwie kwoty kwota na zadanie i obok w tabeli kwota na obsługę i trzeba te dwie kwoty dodać i to jest ta nasza całość przyznana.
ODPOWIEDZ