apel - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 05 lut 2015, 12:33

to forum już od jakiegoś czasu traci swoją świetność, z dwóch przyczyn:
1. trudno znaleźć odpowiedź na konkretny problem, bo ludzie w tytule zamiast pisać o co konkretnie chodzi to piszą np. "co dalej?", proszę o odp", "pomocy", "problem", "ktoś wie?", "pomóżcie". jak radzę się forumowiczów to często odpowiadają "poszukaj sobie na forum jest masa odpowiedzi na ten temat", no właśnie, ale po takich tytułach w tematach forumowiczów to często nie udaje się znaleźć tego czego się szuka
2. co raz częściej i co raz więcej forumowiczów nie pomaga sobie nawzajem, tylko przeciwnie, dogadują sobie i obrażają z powodu czyjegoś braku wiedzy
A PRZECIEŻ NA TYM FORUM MAMY SOBIE WZAJEMNIE POMAGAĆ
FORUM

Napisano: 05 lut 2015, 12:54

a propos twojego apelu polecam temat : viewtopic.php?f=9&t=207171400

ja jak przychodziłam pracować do świadczeń to musiałam znać ustawę i rozporządzenia + kpa .. i na bieżąco wszystkie zmiany ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 13:07

święta racja ewalu :D
Mi też niedawno dali taką która dopiero raczkuje. OK. Tez jak zaczynałam nie wiedziałam wszystkiego ale kpa ustawe i rozporządzenie w małym paluszku. Tak mnie prześwietlili, że nie pytaj. A moja nowa koleżanka zielona jak szczypiorek :lol:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 05 lut 2015, 13:16

sipera dokładnie jak mówisz, przepisy musowo ! .. trudności były ale z programem , z dziwnymi przypadkami a dodam, jeszcze, że świadczenia do gmin wchodziły partiami 9 w zależności od świadczeń ) i też ludzie wydziwiali: bo było w pracy a tu do "opieki" mnie wysyłają

tak, forum jest by pomagać ale czasami trudno się nie zdenerwować jak ktoś pyta o podstawy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 13:18

ewalu, właśnie post, który poleciłaś skłonił mnie do napisania "apelu"
FORUM

Napisano: 05 lut 2015, 13:22

nie mam pytań :roll:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 13:27

właściwie jedno mam: zatrudniłabyś mechanika, który nie zna budowy i działania samochodu ?
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2015, 13:33

ktoś kiedyś powiedział "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi"
problem tkwi w nas kiedy pytającemu złośliwie odpowiadamy
niedługo będzie tak, że początkujący w ŚR będzie się bał pytać
czy my przychodząc pierwszy dzień do pracy wszystko wiedzieliśmy? większość pewnie tak, ale na pewno rodziły się problemowe pytania i wątpliwości
czy nie lepiej podzielić się wiedzą niż gnębić kogoś "bo nie wie"?
FORUM

Napisano: 05 lut 2015, 13:39

ja przyszłam od Ośrodka na staż więc wszystkiego od początku nie wiedziała w sumie to nic nie wiedziałam nawet, że będę pracować w świadczeniach pracuje już ponad 6 lat i jeszcze wszystkiego nie umiem, co raz coś nowego nam wprowadzają, zmieniają ulepszają ja sama mam rodzinne na całe miasto i gminę, koordynację, opiekuńcze, zaświadczenia pisma a teraz i kartę dużej rodziny, nie idzie wszystkiego ogarnąć dlatego cieszę się, że mamy to forum choć czasem ciężko uzyskać odpowiedź bez obrażania, bo to powinno się wiedzieć.
znaczka

Napisano: 05 lut 2015, 13:41

FORUM pisze:ktoś kiedyś powiedział "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi"
problem tkwi w nas kiedy pytającemu złośliwie odpowiadamy
niedługo będzie tak, że początkujący w ŚR będzie się bał pytać
czy my przychodząc pierwszy dzień do pracy wszystko wiedzieliśmy? większość pewnie tak, ale na pewno rodziły się problemowe pytania i wątpliwości
czy nie lepiej podzielić się wiedzą niż gnębić kogoś "bo nie wie"?
dziecko drogie a w którym miejscu wcześniej cytowanego tematu ja niegrzecznie/złośliwie odpowiedziałam i juz raz napisałam
ewalu pisze: przepisy znać musowo ! .. trudności były ale z programem , z dziwnymi przypadkami a dodam, jeszcze, że świadczenia do gmin wchodziły partiami 9 w zależności od świadczeń ) i też ludzie wydziwiali: bo było w pracy a tu do "opieki" mnie wysyłają
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x