apel do pracowników ŚR - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 12 wrz 2014, 13:33

W zwiazku z nowym okresem zasiłkowym zwracam sie do was pracownicy od ŚR przestańcie ganiać tych biednych ludzi po całej polsce po te zaświadczenia o nie ubieganiu się o ZR w miejscu zameldowania drugiego rodzica dziecka, skoro we wniosku o ZR w cz VII podpisują się pod odpowiedzialnością karnną że na dziecko/dzieci nie jest pobierany zasiłek rodzinny w żadnej innej instytucji., a ponad to po co wam te zaświadczenia o nie posiadaniu gospodarstwa skoro w załączniku nr 7 oświadczył wam każdy z osobna że wielkość gosp. to zero, ponadto macie zał. nr 9 o wiekości gosp. rolnego. !!!! A jeżeli macie wątpliwości co wiarygodności oświadczeń to z sami występujcie do odpwiednich instytucji o potwierdzenie danych.
W obecnym natłoku pracy, po prostu nie marnujmy czasu , na rzecy które są zbędne!!!!!
tomtom

Napisano: 12 wrz 2014, 13:43

jestem za, popieram
Anastazja76

Napisano: 12 wrz 2014, 13:44

popieram, ja niniejszym tak czynię,oświadczenie też jest dokumentem
Gość

Napisano: 12 wrz 2014, 13:51

popieram i jak najbardziej jestem za
DARIA GOPS

Napisano: 12 wrz 2014, 13:54

popieram i jak najbardziej jestem za
DARIA GOPS

Napisano: 12 wrz 2014, 14:13

w natłoku pracy nie mam zamiaru występować do żadnych instytucji i jak osoba składa wniosek to żeby sytuacja tej rodziny nie budziła żadnych wątpliwości a większość ludzi śmieje się w twarz z tej "odpowiedzialności" karnej
Gość

Napisano: 12 wrz 2014, 14:33

własnie przed chwilą był gość z wnioskiem... bez zaświadczeń- wypełnił oświadczenia dotyczące dochodów. wpisał dochód, podatek-ok.2000zl ,składki na ubez. spol, zdrowotne, dochód nieopod- zero. Zapomniał wpisać peselu żony.Mówię, że może jest ten pesel w jakimś dokumencie- zaświadczenie, pit...Wyjmuje z teczki PIT 37..................... a tam o zgrozo dochód dwa razy wyższy, podatek-O, składki społ, -o , składki zdr. -o . Jak zaczęłam sprawdzać resztę- okazuje sie ,że ma również gosp. rolne. ........
Jak zapytałam dlaczego fałszuje oświadczenia....Stwierdził , że on niczego nie fałszuje, że on sam sobie okreslił dochód tak jak uważa za stosowne. A zasilki rodzinne to powinno dostawać każde dziecko i to w wyższej kwocie niż te grosiki które mu dajemy. Jak my dajemy mu małe zasiłki to on podaje małe dochody.

....................i jak tu mieć zaufanie do oświadczeń ????????????????????????? do świadomości obywateli ?????????????????????
o0o

Napisano: 12 wrz 2014, 14:52

nie popadaj skrajności z każdego nie rób złodzieja.
Mogą być oświadczenia to je przyjmuj.
Strona nie ma obowiązku dostarczać zaśw. z innego Ośrodka
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2014, 14:53

My jesteśmy prawnie zobligowani, żeby mieć zaufanie do oświadczeń. To raz. Druga sprawa, jeśli masz wątpliwości to weryfikujesz i jeśli przyłapiesz na fałszowaniu - zawiadamiasz prokuraturę ;) Kilka zawiadomień o możliwości popełnienia przestępstwa w okresie zasiłkowym i gwarantuję Ci, że fama się rozniesie i w następnym okresie nikt nic nie sfałszuje :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2014, 15:04

proponuje centralną baze danych gdzie wklepując pesel będzie wyskakiwało czy osoba gdzie indziej kiedykolwiek ubiegała się o jakieś świdczenia
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x