areszt śledczy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: wczoraj, 13:08

Witam
Dzień dobry,. partnerka Pana ,który pobiera dodatek mieszkaniowy( umowa jest na niego) trafił do aresztu śledczego. Proszę podpowiedzcie czy dodatek trzeba wstrzymać? ma go jeszcze przyznany na 2 miesiące. W mieszkaniu mieszka partnerka z dziećmi.
Gosia1979
Referent
Od: 08 mar 2020, 23:51
Zajmuję się: DM

Napisano: wczoraj, 13:27

w mojej ocenie, gospodarstwo domowe nadal istnieje, a dodatek ma na celu wspierać ich opłaty mieszkaniowe, wiec cel świadczenia jest nadal spełniony. Ja bym nie wstrzymywała.
lusia&lusia
Starszy referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: wczoraj, 13:31

lusia&lusia pisze:
wczoraj, 13:27
w mojej ocenie, gospodarstwo domowe nadal istnieje, a dodatek ma na celu wspierać ich opłaty mieszkaniowe, wiec cel świadczenia jest nadal spełniony. Ja bym nie wstrzymywała.
Dziękuje. tez tak sądzę ,jednak to ,że dodatek jest na tego Pana sprawił ze mam pewne wątpliwości.
Gosia1979
Referent

Napisano: wczoraj, 13:41

Nie wiem jaką drogą się dowiedziałaś o tej sytuacji, ale możesz wezwać partnerkę jako osobę pozostającą w lokalu do złożenia wyjaśnień :
-czy faktycznie mieszka w lokalu, czy zamierza tam nadal przebywać pod nieobecność partnera...
-kto uiszcza/ będzie uiszczał opłaty,
-czy dodatek jest wykorzystywany zgodnie z celem.
To już jakbyś chciała- dla Twojego świętego spokoju ;)
lusia&lusia
Starszy referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: wczoraj, 14:07

lusia&lusia pisze:
wczoraj, 13:41
Nie wiem jaką drogą się dowiedziałaś o tej sytuacji, ale możesz wezwać partnerkę jako osobę pozostającą w lokalu do złożenia wyjaśnień :
-czy faktycznie mieszka w lokalu, czy zamierza tam nadal przebywać pod nieobecność partnera...
-kto uiszcza/ będzie uiszczał opłaty,
-czy dodatek jest wykorzystywany zgodnie z celem.
To już jakbyś chciała- dla Twojego świętego spokoju ;)
Pani przyszła i poinformowała.
Gosia1979
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x