art. 38 wytaczanie powództwa o alimenty
Re: art. 38 wytaczanie powództwa o alimenty
chciałam wznowić wątek. czy mogłabym prosić o procedurę z jaką podchodzicie do sprawy?
chciałam wznowić wątek. czy mogłabym prosić o procedurę z jaką podchodzicie do sprawy?
ja już wystąpiłem z wszystkimi pozwami za 2012r. i mam wszystkie wyroki lub ugody
kwoty zasadzonych alimentów to zazwyczaj 50 zł
teraz zabawa z klauzulami wykonalnosci i pisaniem wnioskow egzekucyjnych bo przeciez r. biologiczni nie płacą
kwoty zasadzonych alimentów to zazwyczaj 50 zł
teraz zabawa z klauzulami wykonalnosci i pisaniem wnioskow egzekucyjnych bo przeciez r. biologiczni nie płacą
1. Czy braliście wszystkie dzieci z pieczy tj umieszczone na waszym terenie, czy dzieci umieszczone w innych powiatach?
2. Co jest składane razem z wnioskiem?
1. Czy braliście wszystkie dzieci z pieczy tj umieszczone na waszym terenie, czy dzieci umieszczone w innych powiatach?
do Tomasza
możesz mi wyjaśnić bo nie zrozumiałam - piszesz tytuły wykonawcze do urzędu skarbowego żeby w drodze egzekucji ściągali alimenty od rodziców biologicznych?
Czy to nie rodzina zastępcza powinna dać sprawę do komornika o ściąganie alimentów?
a co z odpłatnością za pobyt dziecka w pieczy?
możesz mi wyjaśnić bo nie zrozumiałam - piszesz tytuły wykonawcze do urzędu skarbowego żeby w drodze egzekucji ściągali alimenty od rodziców biologicznych?
Czy to nie rodzina zastępcza powinna dać sprawę do komornika o ściąganie alimentów?
a co z odpłatnością za pobyt dziecka w pieczy?
piszę ale do komornika bo niestety sąd w większości przypadków wydaje klauzule wykonalności na \"pcpr\" ... a w tych przypadkach co klauzula jest na rodzine zastępczą to przecież 3eba im pomóc...
a co do dzieci to tylko te nasze dzieci na naszym terenie brałem
a co do dzieci to tylko te nasze dzieci na naszym terenie brałem
Tomasz dzięki za odpowiedź. A czy zajmujesz się odpłatnością rodziców biologicznych? pozdrawiam
niestety głównie tym tematem, a jak wiesz jest on pracochłonny i mało interesujący
Oprócz art. 38 wytaczanie powództwa o alimenty - Stare tematy przeczytaj również:
za urlop rodzinom zastepczym zawodowym
Wyznaczenie opiekuna usamodzielnienia
BIOLOGICZNI
Poszukuje wolnego miejsca
ocena sytuacji dziecka w RZ oraz ocena rodziny
Oprogramowie PIECZA
RZZ Wielodzietne
komisja społeczna do wniosków PFRON
przyjmiemy dzieci do rz śląsk
poszukuje rodziny/ placówki
faktyczne umieszczenie w rodzinie zastępczej
z niewiadomych przyczyn nie otrzymałam za bieżący miesiąc pomocy na kontynuowanie naukiam pieniędzy n
Dochód wychowanka
łóżko rehabilitacyjne elektryczne
świadczenie nienależnie pobrane
rodzina zastępcza na starych zasadach