art. 4 ust. 4 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 sty 2014, 14:09

Drodzy koledzy i koleżanki jestem osobą nową dopiero zaczełam prace w tym dziale, mam wielką prośbę o pomoc. Jak wy stosujecie ten artykuł???? art. 4 ust. 4 Bardzo prosze o wytłumaczenie w jakim przypadku mam go zastosować bo nie bardzo rozumiem dlatego zwracam sie do Was jako doświadczonych pracowników.
Dodam, że OPS w którym pracuje ma tego samego kierownika zarówno pomoc jak i ŚR i FA?
~funduszek

Napisano: 03 sty 2014, 14:36

Tak naprawdę nie dane mi było skorzystać z tego przepisu, zawsze wzywam na wywiad.
Może ten artykuł przydatny jest kiedy np. dłużnik chwilowo w jakim szpitalu leży?
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 03 sty 2014, 16:05

RR jestem nowym pracownikiem jak dla mnie to troche niezrozumiałe bo skoro wzywam na wywiad dłużnika i pracownik socjalny przeprowadza z nim wywiad to po co mam pisac pismo do kierownika OPS o udzielenie informacji? Jestem nowa a moj osrodek mał w 2013 kontrol i to zalecili i nie wiem jak z tego wybrnąc. Jak to wogóle w jakim to przypadku zastosować
~funduszek

Napisano: 03 sty 2014, 16:22

\"(...) to po co mam pisac pismo do kierownika OPS o udzielenie informacji?\"

No przecież nie piszesz o udzielenie informacji które już w związku z przeprowadzonym wywiadem alimentacyjnym posiadasz.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 03 sty 2014, 16:40

no właśnie. A jak to wytłumaczyć kontroli jak spytają ze było w zaleceniach? Moze i panikuje ale zrozum obawiam sie reakcji pana kierownika jak sie dowie ze było w zaleceniach a ja nic.
~funduszek

Napisano: 07 sty 2014, 16:58

Czy mógły sie wypowiedzieć ktoś jeszcze? Jeśli stosujecie ten artykuł to prosze o napiszcie w jak to u was wyglada
~funduszek

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x