Art. 6bb - umorzenie postępowania

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Art. 6bb - umorzenie postępowania

Post autor: Bazyl »

System notorycznie wali nam oznaczenie art. 6bb przy wniosku osoby, dla której na nasz wniosek o udostępnienie danych Zespół odpowiedział, że osoba miała zawieszone postępowanie w sprawie wydania orzeczenia na czas 3 lat lub do czasu zgromadzenia dokumentacji. 3 lata minęło, osoba nie podjęła działań, umorzono postępowanie, a więc nie ma orzeczenia, ani zaświadczenia.
Ręcznie mam poodznaczać te art. 6bb, żeby mi ciągle nie wywalał do przedłużenia?? Tylko skoro mam takie pismo, to czemu ciągle po zrobieniu weryfikacji wyrzuca ten art. 6bb?
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Art. 6bb - umorzenie postępowania

Nikt nie miał takiej akcji, że osoba złożyła wniosek o orzeczenie, ale nic z nim nie zrobiła i sprawa się zakończyła jak wyżej?
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

No ale jakie jest twoje pytanie ? Ma zaświadczenie to należy przedłużyć na 6 miechów.
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Szarak pisze: 20 gru 2024, 11:13 No ale jakie jest twoje pytanie ?
Moje pytanie jest takie: czy jak mam taki papier jak napisałem wyżej, to olewam weryfikację w Sygnity, odznaczam ją ręcznie (bo jest możliwość), że nie ma zastosowania art. 6bb i wtedy nie filtruje mi tej decyzji do zmiany, a ja zapominam o temacie? :P
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

To inaczej czy pismo z Zespołu traktujesz jak wydanie zaświadczenia, że stare orzeczenie zostało wydłużone albo czy gość ma takie zaświadczenie. Jak tak to należy wydłużyć świadczenie.
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Nie ma zaświadczenia, a w piśmie jest informacja, dlaczego go nie ma. A system wyrzuca cały czas, że są spełnione warunki do przedłużenia z art. 6bb.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

zgłoś do sygnity bo to nie działa jak powinno
ODPOWIEDZ