As- dodatek (ile?) - Aktywny Samorząd

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 03 lis 2016, 14:49

grani pisze:Ja mam podobnych studentów, wstępnie wyliczyłam im tak jak na trzecim roku, bo z tego co pisze PFRON to IV rok tylko magisterskie
IV rok liczymy 100% !

13a.Pomoc w module II w formie dodatku na pokrycie kosztów kształcenia, o którym mowa w ust. 9 pkt 1 i ust. 11, ma charakter progresywny i motywacyjny. Wysokość dodatku dla każdego wnioskodawcy jest uzależniona od jego postępów w nauce i wynosi:
1)do 25% wyliczonej dla wnioskodawcy maksymalnej kwoty dodatku – w przypadku pobierania nauki na pierwszym roku nauki w ramach wszystkich form edukacji na poziomie wyższym, w przypadku form kształcenia trwających jeden rok – do 50% wyliczonej dla wnioskodawcy maksymalnej kwoty dodatku,
2)do 50% wyliczonej dla wnioskodawcy maksymalnej kwoty dodatku – w przypadku pobierania nauki na kolejnym, drugim roku edukacji w ramach wszystkich form edukacji na poziomie wyższym, a w przypadku studiów II stopnia – do 75% wyliczonej dla wnioskodawcy maksymalnej kwoty dodatku,
3)do 75% wyliczonej dla wnioskodawcy maksymalnej kwoty dodatku – w przypadku pobierania nauki na kolejnym, trzecim roku danej formy edukacji na poziomie wyższym,
4)do 100% wyliczonej dla wnioskodawcy maksymalnej kwoty dodatku – w przypadku pobierania nauki w kolejnych latach (od czwartego roku) danej formy edukacji na poziomie wyższym,
przy czym uczestnicy studiów doktoranckich mogą otrzymać dodatek w kwocie maksymalnej na każdym etapie nauki.
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 03 lis 2016, 15:35

Kaś pisze:natalia.xxx dzięki Ci dobry człowieku
Nie ma za co :D
Mam też rejestr na MII na cały rok :D fajna sprawa przy liczeniu do załącznika 3 gdzie ma być szeroko rozumiana "UNIKALNOŚĆ PESEL"
wszyscy jesteśmy wariatami tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani
natalia.xxx
Praktykant
Od: 03 lis 2016, 10:37
Zajmuję się: AS/WTZ/WRR/SKRT
ePUAP/SEKAP
strona www
i inne dziwne rzeczy :P

Napisano: 03 lis 2016, 15:40

Dobra Kobieto dziękujemy. My już Twoją tabelkę wykorzystałyśmy w praktyce.
Prosimy o więcej. :D
asia4444

Napisano: 03 lis 2016, 15:53

natalia.xxx pisze:
Mam też rejestr na MII na cały rok :D fajna sprawa przy liczeniu do załącznika 3 gdzie ma być szeroko rozumiana "UNIKALNOŚĆ PESEL"

Bardzo Ci dziękujemy zdolna i dobra Kobieto! :D
PCPR-T

Napisano: 03 lis 2016, 21:26

natalia.xxx pisze:
tą tabelkę też możesz wrzucić, przyda się na następny semestr :) dzięki
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 04 lis 2016, 9:06

Tomasz1981 pisze:
tą tabelkę też możesz wrzucić, przyda się na następny semestr :) dzięki
Już wczoraj nie zdążyłam :D ale już się poprawię :D

Krótka instrukcja obsługi :D
1. To co na czarno i ciemno szaro liczy samo :D W skoroszycie jest ustawione przewijanie w taki sposób że będzie widać zawsze imię i nazwisko i nagłówki.
2. Skoroszyt jest podzielony na 4 części. (dane studentów, Termin I, Termin II, Łącznie cały rok - który liczy się sam)
3. Kolumna D - znaczny/umiarkowany wybieramy z listy - dzięki temu liczy wypłacone na końcu tabeli (pomoc do zał nr 3 :D), a l.p. osób nam mówi ile faktycznie studentów jest.
4. W wierszu 8 jest suma tego co wprowadzamy.
5. W kolumnie AN wprowadzamy kase (czyli tylko posiadane środki i II transzę) to co mamy na realizacje (bez obsługi, promocji i ewaluacji), tam też nam samo liczy ile kasy w każdym terminie wydajemy.

Jak by ktoś miał jakie pytania, proszę pisać śmiało :D
Skoroszyt co roku jest poprawiany i udoskonalany także jak coś będę zmieniać to się na pewno podzielę :D

Wprowadziałam przykładowe kwoty żeby było wiadomo co i jak :D
Załączniki
rejestr pomocniczy AKTYWNY 2016 mII.xlsx
Rejestr pomocniczy AS MII
(25.79 KiB) Pobrany 51 razy
natalia.xxx
Praktykant
ePUAP/SEKAP
strona www
i inne dziwne rzeczy :P

Napisano: 04 lis 2016, 9:29

natalia.xxx pisze:P.S.
Dla chętnych tabelka do liczenia w ekselu.

Pomocna w liczeniu zapotrzebowania i potem z kwotami do umowy :D

Ja ją zrobiłam bo bym się pogubiła przy tych zmianach, może się jeszcze komuś przyda.
Szare pola liczą się same :D czesne wpisujemy takie jakie mamy wyliczone, a dodatek w maksymalnych kwotach, a potem tylko %% i działa :D

Link do tabelki https://www.dropbox.com/s/2c5irbkdo3mog ... .xlsx?dl=0
Natalia.xxx, pytanie - żeby otworzyć ten link i móc działać na tabeli muszę zalogować się na dropbox (tak mi cały czas sugeruje mój komp)?
PCPR1

Napisano: 04 lis 2016, 9:31

z tego co pamiętam nie trzeba :D

Załączę plik tutaj żeby nie było problemów :D
Załączniki
zestawienie moduł II - 2gie polrocze - wzór do wpisywania.xlsx
(14.75 KiB) Pobrany 51 razy
natalia.xxx
Praktykant