AS MOD II atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wniosk - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 paź 2016, 12:15

CO sądzicie o kierunki(..)
'9a.Decyzja w sprawie wyrażenia zgody na zwiększenie kwoty dofinansowania kosztów opłaty za naukę (czesne)(..)
2)uzasadnienie proponowanej decyzji, w tym:
a)dotyczące wysokości dofinansowania, przede wszystkim ze względu na atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wnioskodawcę na otwartym rynku pracy,'
Jak to sprawdzicie?
I czy brak pozytywnej opinii jest różnoznaczne z opinią negatywną, uzasadnienie wniosku dlaczego dajemy tylko 3000,00 zł do czesnego?
Będziecie robić te opinie?
cpr1

Napisano: 26 paź 2016, 12:28

Myślę, że warto by było. Ja mam tylko jedną osobę, która płaci czesne powyżej 3.000 zł ( 3.700 zł ). Tylko trzeba faktycznie usiąść i pomyśleć w jakiej formie to zrobić, czy wysłać do oddziału czy do Warszawy.
pcpr s

Napisano: 27 paź 2016, 7:53

W tym semestrze mam dwie takie osoby i absolutnie nie zamierzam tego robić!
Nie mogę ogarnąć spraw bieżących, a teraz jeszcze mam ocenić atrakcyjność kierunku na otwartym rynku pracy???? A na jakiej podstawie? A skąd mam wiedzieć, czy na pewno to jest atrakcyjne? Bo mi się wydaje??
PCPR-T

Napisano: 27 paź 2016, 11:12

A Wnioskodawca jaka kwotę wnioskowaną wpisał we wniosku? 3000 zł czesnego czy więcej? jeżeli 3000 to przyznajesz zgodnie z zasadami nie więcej niż 3000, przecież jak się Wnioskodawcy ubiegają o dofinansowanie to zapoznają się z Kierunkami, a na starych zasadach nie można było powiększyć dofinansowania,bo wnioski złożono do 10 października (przed opublikowaniem zmian). wysokość środków PFRON przeznaczonych na realizację każdego wniosku o dofinansowanie nie możne przekroczyć kwoty wnioskowanej przez wnioskodawcę.
Gość

Napisano: 27 paź 2016, 11:26

Jedna osoba ma wyższą kwotę wnioskowaną (3900 zł), a drugiej, przy składaniu wniosku, powiedziałam, żeby zmieniła te 4000 zł wnioskowane, bo przecież może starać się tylko o 3000 zł :?
PCPR-T

Napisano: 28 paź 2016, 8:10

W tym semestrze mam dwie takie osoby i absolutnie nie zamierzam tego robić!

najważniejsze o ile wnioskuje, ale jeżeli wnioskuje o więcej to w uzasadnieniu trzeba napisać że jest negatywna opinia realizatora.
Jednak jak sprawdzić atrakcyjność kierunku nauki wybranego przez wnioskodawcę na otwartym rynku pracy.
Macie pomysł?
cpr1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x