AS - dodatek Moduł II
Re: AS - dodatek Moduł II
Powiedźcie więc, zaświadczenie za kwartał poprzedzajćy złożenie wniosku, to będzie X, XI i XII?
Jeżeli wniosek składany w marcu to owszem październik, listopad, grudzień do dochodów.
Powiedzcie Państwo czy wymagacie przy składaniu wniosku zaświadczeń potwierdzających dochód? i czy jeżeli ktoś wykazuje brak dochodu wymagacie np. zaświadczenie potwierdzające status osoby bezrobotnej, mam tu na myśli nie wnioskodawcę, a przykładowo ojca wnioskodawcy?
Powiedzcie Państwo czy wymagacie przy składaniu wniosku zaświadczeń potwierdzających dochód? i czy jeżeli ktoś wykazuje brak dochodu wymagacie np. zaświadczenie potwierdzające status osoby bezrobotnej, mam tu na myśli nie wnioskodawcę, a przykładowo ojca wnioskodawcy?
Powiem Ci z własnego podwórka AS, że będę prosić o to by osoby potwierdzały dochód, dokumentowały, bo w oświadczeniach cyrki wypisują. Zaświadcznie z pracy o zarobkach, jak bezrobotni to z PUP, jak niski dochód to z OPS
Ja do tej pory nic dodatkowego nie brałam, uprzedzam o odpowiedzialności karnej i o tym, że może zażądamy dodatkowych dokumentów, potwierdzających dochód. Postanowiłam nie wychodzić przed szereg [czyt. PFRON] i nie biorę niczego ponad to, czego oni oczekują.
To jak w końcu? Bierzy pod uwagę dochód samego Wnioskodacy, czy dochód przypadajćy na osobę?
Pomóżcie
Pomóżcie
No właśnie pomocy.....
W warunkach napisane jest, że zwalniamy z wkładu własnego jak dochód wnioskodawcy nie przekracza, na stronie, że gospodarstwa domowego, a jeśli chodzi o kwotę powyżej 3000 zł tez piszą o kwocie dochodu wnioskodawcy... Zgłupiałam całkowicie
W warunkach napisane jest, że zwalniamy z wkładu własnego jak dochód wnioskodawcy nie przekracza, na stronie, że gospodarstwa domowego, a jeśli chodzi o kwotę powyżej 3000 zł tez piszą o kwocie dochodu wnioskodawcy... Zgłupiałam całkowicie

W tym roku chodzi o przeciętny miesięczny dochód, który jest owszem dochodem kwocie wnioskodawcy, ale "w przeliczeniu na jedną osobę w gospodarstwie domowym wnioskodawcy". A w zeszłym roku było napisane, że chodzi o średniomiesięczny dochód zatrudnionego beneficjenta. Dlatego, WEDŁUG MNIE, w tym roku sprawdzamy całą rodzinę.
To co, napisze ktoś oficjlne pismo "do góry" i wkli odpowiedź? 

Napisałam już maila... Bo mój oddział nie potrafił mi udzielić odpowiedzi.... Jeśli mail nie pomoże to wyślę pismo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Oprócz AS - dodatek Moduł II - Stare tematy przeczytaj również:
Winda zewnętrzna - budynek publiczny
Przyjmowanie wnisków Moduł II
Zarządzenie w sprawie oceny sytuacji dziecka
przedłużony termin przyjmowania wniosków As Moduł II
ocena zasadności przedłużenia umowy rodzinie zastępczej
SPRZĘT REHABILITACYJNY
mata monitorująca oddech dla wcześniaka
Dofinansowanie do wypoczynku poza miejscem zamieszkania
AS - wniosek