I mam odpowiedź:
"W odpowiedzi wyjaśniam, iż zgodnie z postanowieniami ust. 25 pkt 23 dokumentu pn. Kierunki(...), ilekroć w niniejszym dokumencie lub w programie mowa jest o:
przeciętnym miesięcznym dochodzie wnioskodawcy - należy przez to rozumieć dochód w przeliczeniu na jedną osobę w gospodarstwie domowym wnioskodawcy, o jakim mowa w ustawie z dnia 28 listopada 2003 roku o świadczeniach rodzinnych (tekst jednolity: Dz. U. z 2015 r., poz. 114 z późn. zm.), obliczony za kwartał poprzedzający kwartał, w którym złożono wniosek; dochody z różnych źródeł sumują się; w przypadku działalności rolniczej – dochód ten oblicza się na podstawie wysokości przeciętnego dochodu z pracy w indywidualnych gospodarstwach rolnych z 1 ha przeliczeniowego w 2014 r. (Obwieszczenie Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego z dnia 25 września 2015 r. - M.P. 2015 poz. 861), według wzoru: [(2.506 zł x liczba hektarów)/12]/liczba osób w gospodarstwie domowym wnioskodawcy;
W pkt 8 mamy natomiast definicję gospodarstwa domowego.
Z poważaniem
Barbara Czyżak
Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
Wydział Analiz i Programowania
tel. 22- 50 55 391"
AS - dodatek Moduł II
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: AS - dodatek Moduł II
NO i mam jakże jasną odpowiedź... ktoś jeszcze widzi sens pisania do PFRONu? sami musimy sobie radzić.
Rzeczywiście jasna:) za kwartał poprzedzający kwartał, a ja myślałam, że poprzedzający miesiąc złożenia wniosku i weź się radź teraz 

Czy oni zawsze muszą udzielać odpowiedzi cytatami z programu? My potrafimy przeczytać to, ale chcemy interpretacji tego, co napisali!
Oprócz AS - dodatek Moduł II - Stare tematy przeczytaj również:
Winda zewnętrzna - budynek publiczny
Przyjmowanie wnisków Moduł II
Zarządzenie w sprawie oceny sytuacji dziecka
przedłużony termin przyjmowania wniosków As Moduł II
ocena zasadności przedłużenia umowy rodzinie zastępczej
SPRZĘT REHABILITACYJNY
mata monitorująca oddech dla wcześniaka
Dofinansowanie do wypoczynku poza miejscem zamieszkania
AS - wniosek
WTZ - dodatkowe środki
500 + dla cudzoziemców