Nie miałam do tej pory konieczności zwrotów pieniędzy przez studenta, więc nie drążyłam tematu, jak to robić. Stąd moje pytanie.
Jeśli student, który otrzyma 80% czesnego nie przyniesie zaświadczenia z uczelni o "ukończeniu/uczęszczaniu...", to mam go ścigać o zwrot kasy?
Proszę o sugestię, bo jedna ze studentek mnie męczy, a nie mogę tego znaleźć.
As - MII zwrot
Re: As - MII zwrot
Kierunki działań oraz warunki brzegowe obowiązujące realizatorów
pilotażowego programu „Aktywny samorząd” w 2016 roku:
"13d. Wnioskodawca, który w okresie objętym dofinansowaniem, z przyczyn innych niż niezależnych od niego (np. stan zdrowia) - nie uczęszczał na zajęcia objęte planem/programem studiów/nauki, a w przypadku przewodu doktorskiego – nie realizował przewodu doktorskiego zgodnie z przyjętym harmonogramem,
zobowiązany jest do zwrotu kwoty dofinansowania kosztów nauki w tym semestrze/półroczu
"
"13d. Wnioskodawca, który w okresie objętym dofinansowaniem, z przyczyn innych niż niezależnych od niego (np. stan zdrowia) - nie uczęszczał na zajęcia objęte planem/programem studiów/nauki, a w przypadku przewodu doktorskiego – nie realizował przewodu doktorskiego zgodnie z przyjętym harmonogramem,
zobowiązany jest do zwrotu kwoty dofinansowania kosztów nauki w tym semestrze/półroczu
"
A jeśli chodził na zajęcia ale po prostu nie zdał jakiegoś egzaminu? Zwraca kasę?
Tak, tak - ten zapis widziałam.grani pisze:Kierunki działań oraz warunki brzegowe obowiązujące realizatorów
"
Ale jeśli np ta studentka "zrezygnuje', np po 3 miesiącach, to oddaje całe 80%, czy za te 3 miesiące nie musi?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AS/WTZ/WRR/SKRT
ePUAP/SEKAP
strona www
i inne dziwne rzeczy :P - Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Z ostatniej inf z PFRON "warunkowy wpis na kolejny semestr może być uznawany za wystarczający, by uznać, że dofinansowanie może zostać Wnioskodawcy przekazane"hag pisze:A jeśli chodził na zajęcia ale po prostu nie zdał jakiegoś egzaminu? Zwraca kasę?
Przy obecnych zapisach zwraca 80% ....PCPR1 pisze:Ale jeśli np ta studentka "zrezygnuje', np po 3 miesiącach, to oddaje całe 80%, czy za te 3 miesiące nie musi?
... chociaż jest to PFRON... najstarsi górale ich nie zrozumieją...
dostaliśmy zaproszenie z Oddziału na spotkanie w sprawie nowych kierunków, myślę że trzeba będzie ich pytać

obowiązkowe pytanie: Czy będzie dodatkowa kasa na obsługę??
wszyscy jesteśmy wariatami tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AS/WTZ/WRR/SKRT
ePUAP/SEKAP
strona www
i inne dziwne rzeczy :P - Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Niestety nie tylko Ty...PCPR1 pisze:Tylko, że ja NIC nie mam z tej "obsługi"

wszyscy jesteśmy wariatami tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani
Oprócz As - MII zwrot - Aktywny Samorząd przeczytaj również: