Aniu mam pytanie czyli np macie na koncie kasę a i tak czekacie na drugą transze- chodzi mi o osobę z niską punktacjąania-pcpr pisze:Weryfikację formalną robimy w ciągu 30 dni od otrzymania wniosku i informujemy wnioskodawcę czy jest pozytywnie czy negatywnie zweryfikowany. Następnie robimy weryfikację merytoryczną i dajemy dofinansowanie tym, którzy mają wysoką liczbę punktów, bliską maxa, tzw. pewniakom. Ci którzy są w dolnych granicach punktacji czekają sobie aż przyjdzie II transza i już wiemy ile środków mamy w ramach modułu I.
poprawiam się, PFRON nie mówił o dwóch etapach tylko o tym, że nie mozna przetrzymywać pieniędzy na koncie. W zeszłym roku przyjmowaliśmy tak samo jak wy ale wówczas było dużo mniej pieniędzyPCPR pisze:MIŚKA, moim zdaniem PFRON sam sobie zaprzeczył, mówiąc Wam o dwóch etapach. Pamiętam ze szkoleń i moich ustaleń z oddziałem, że w AS nie chodzi o dofinansowanie dla jak największej liczby osób, ale tylko dla tych, które "jak najlepiej" realizują cele programu.
I co my mamy począć, skoro PFRON sam sobie zaprzecza. Co oddział, to inne teorie!