AS - obszar A - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 17 mar 2016, 10:01

W definicji dysfunkcji narządu ruchu w obszarze A jest: "należy przez to rozumieć dysfunkcję stanowiącą podstawę orzeczenia o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności; (...)" W roku 2014 po tych słowach było jeszcze: "(a w przypadku osób niepełnosprawnych do 16 r. ż. - orzeczenia o niepełnosprawności)". Teraz tego nie ma. Czy to oznacza, że w obszarze A zadanie 1 nie możemy dofinansować oprzyrządowania do samochodu dla dziecka?
PCPR

Napisano: 17 mar 2016, 10:38

Adresat programu
Warunki uczestnictwa osoby niepełnosprawnej w programie w module I:
Obszar A:
Zadanie 1:
znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności lub orzeczenie o niepełnosprawności,
wiek do lat 18 lub wiek aktywności zawodowej lub zatrudnienie,
dysfunkcja narządu ruchu.
ania-pcpr

Napisano: 17 mar 2016, 13:41

Tak, tak niby wiem, ale adresatów wskazuje dokument sprzed kilku lat. a ja w przypadku AS-a jestem już tak przewrażliwiona, że szukam haków, być może tam, gdzie nie trzeba :oops:
PCPR

Napisano: 17 mar 2016, 15:40

Słuszna uwaga, chyba bym nie dała osobom przed 16 rokiem życia, zgodnie z definicją musi byc znaczny lub umiarkowany stopień
Kasia11

Napisano: 18 mar 2016, 8:24

Akurat adresatów programu mamy wskazanych w treści programu, która dalej obowiązuje. Akurat mamy kontrolę z PFRONU, to dopytam dziś ;)
ania-pcpr

Napisano: 18 mar 2016, 8:38

ania-pcpr pisze:Akurat adresatów programu mamy wskazanych w treści programu, która dalej obowiązuje. Akurat mamy kontrolę z PFRONU, to dopytam dziś ;)
daj znać co kontrolują, tzn nie który moduł czy obszar, tylko konkretnej; kontroluje pfron warszawa? jakie wojewodztwo?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 18 mar 2016, 8:53

Kontrolują bardzo dokładnie moduł I, każdą teczkę, moduł II wybiórczo. Nie Warszawa ;)
Gość

Napisano: 18 mar 2016, 9:20

ania-pcpr powodzenia na kontroli. Jak już odsapniesz podziel się wrażeniami pokontrolnymi. I dopytaj o ten brak zwrotu w definicji dysfunkcji narządu ruchu.
PCPR

Napisano: 18 mar 2016, 10:15

Dzięki za wsparcie ;) Dopytałam i dostałam taka odpowiedź, że osoby do 18 lat są adresatami programu (ponieważ to wynika z treści programu), więc możemy przyznać dofinansowanie dla dziecka z orzeczeniem o niepełnosprawności z dysfunkcją narządu ruchu.
ania-pcpr

Napisano: 18 mar 2016, 12:41

ania-pcpr - dzięki! I już wiem, co pisać w zasadach dofinansowań :)
PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x