Mam pytanie, czy sprawdzacie bieżące wnioski studentów z ich poprzednimi wnioskami? Czy np, nie powtarzają tego samego semestru, czy nie kręcą z dochodami itp?
u mnie we wnioskach mają tabelkę do wpisania wszystkich umów z ost. 3 lat a dalej we wniosku muszą podać inf. ile mieli semestrów finansowanych w programie student I i II, więc z tego można się dopatrzeć ile kto miał finansowane i czy nie powtarza, poza tym w zaświadczeniu ze szkoły jest informacja czy student powtarza semestr - więc chyba sprawdzam; co do dochodów to nie sprawdzam z zaświadczeniami, tylko oświadczenie.
jeśli student korzystał w programie student I lub II to wysyłam pisma do oddziałów pfronu aby podali mi informacje, czy się rozliczył z umowy, ile semestrów i w jakiej szkole miał dofinansowanie
O widzisz, głównie mi chodziło o sprawdzanie uczestnictwa w programie "Student I i II". Tabele mam takie, jak Ty, ale jak studenci zaczynają główkować teraz, który semestr mieli dofinansowany, a który nie, to po prostu szok! W ogóle czasami nie kojarzą, co studiowali, kiedy zmienili itd. Problem w tym, że jak chciałabym wysłać pismo o sprawdzenie studenta do PFRON-u, to nie wyrobiłabym się z umowami i wypłacaniem do końca maja. Wysłałam w sprawie jednego studenta pismo 18.03 i do dzisiaj nie mam odpowiedzi.
to już miesiąc minął i nie odpisali? dziwne, ja do swojego oddziału PFRON napisałem jedno pismo wymieniłem wszystkie osoby, które wpisały, że brały udział w Studencie i niech sprawdzają wszystkich i wszystkie lata mają bazę danych ogólnopolską, więc nawet mogą Ci napisać w którym oddziale w Polsce student brał udział (miał umowę)