AS- niepubliczna szkoła policealna
AS- niepubliczna szkoła policealna
Witam
Proszę o pomoc...czy osoba chodząca do szkoły aktorskiej SPOT w Krakowie może otrzymać dofinansowanie z AS-a?
jest to szkoła policealna, niepubliczna bez uprawnień szkoły publicznej...
w słowniku zawartym w kierunkach odnoszą się do ustawy o systemie oświaty...
przejrzałam ją ale dalej nic nie wiem...
mieliście takie przypadki szkoły policealnej bez uprawnień szkoły publicznej? czy to uniemożliwia jej dofinansowanie?
Jest jakiś rejestr szkół policealnych z uprawnieniami?
Dzieki za pomoc:)
Proszę o pomoc...czy osoba chodząca do szkoły aktorskiej SPOT w Krakowie może otrzymać dofinansowanie z AS-a?
jest to szkoła policealna, niepubliczna bez uprawnień szkoły publicznej...
w słowniku zawartym w kierunkach odnoszą się do ustawy o systemie oświaty...
przejrzałam ją ale dalej nic nie wiem...
mieliście takie przypadki szkoły policealnej bez uprawnień szkoły publicznej? czy to uniemożliwia jej dofinansowanie?
Jest jakiś rejestr szkół policealnych z uprawnieniami?
Dzieki za pomoc:)
Re: AS- niepubliczna szkoła policealna
Taka szkoła musi być utworzona zgodnie z ustawą o systemie oświaty (jest to zapisane w zasadach). My dzwoniliśmy do szkół policealnych i pisaliśmy pisma z zapytaniem czy szkoła jest utworzona zgodnie z tą ustawą. Można też spróbować dzwonić do kuratorium czy mają jakiś spis tych szkół.
Taki spis szkół jest w kazdym starostwie w wydziale oświaty. Rejestr szkół niepubliczbnych, jeżeli podmiot nie jest w tym rejestrze nie może wydawać zaświadczeń według wzoru men. I jest jeszcze System Informacji Oświatowej Ministerstwa Edukacji Narodowej (SIO). Nie wiem co z rejestrem instytucji szkoleniowych ale to na zasadach mpips.
Witam ponownie
dziękuje za odzew i mam pytanie czy w związku z powyższym mogę dofinansować naukę
w takiej szkole policealnej?
Pozdrawiam i dzięki:)
dziękuje za odzew i mam pytanie czy w związku z powyższym mogę dofinansować naukę
w takiej szkole policealnej?
Pozdrawiam i dzięki:)
Tak. Ale najlepiej napisać Emila do peronu niech sami się okresla
i

Witam,
właśnie dostałam maila z PFRONu i jak zwykle... zacytowali zasady że przez szkołę wyższą należy rozumieć szkołę utworzoną zgodnie z ustawą
Prawo o szkolnictwie wyższym...
i mam się skontaktować bezpośrednio z uczelnią w celu uzyskania stosownych informacji.

Miłego dnia:)
właśnie dostałam maila z PFRONu i jak zwykle... zacytowali zasady że przez szkołę wyższą należy rozumieć szkołę utworzoną zgodnie z ustawą
Prawo o szkolnictwie wyższym...
i mam się skontaktować bezpośrednio z uczelnią w celu uzyskania stosownych informacji.

Miłego dnia:)
ja mam: Niepubliczna Policealna Szkoła Plastyczna FAM w Krakowie
Status szkoły: niepubliczna bez uprawnień szkoły publicznej
Typ szkoły: policealna plastyczna
I ta szkoła podlega pod ministerstwo kultury i dziedzictwa narodowego ..bo to szkoła artystyczna a do takich z AS nie można...chyba
Status szkoły: niepubliczna bez uprawnień szkoły publicznej
Typ szkoły: policealna plastyczna
I ta szkoła podlega pod ministerstwo kultury i dziedzictwa narodowego ..bo to szkoła artystyczna a do takich z AS nie można...chyba
Ja zgodnie z zaleceniami PFRON napisałam do tej szkoły SPOT z Krakowa...zobaczę co mi odpiszą...
w razie wątpliwości znów pomęczę PFRON
w razie wątpliwości znów pomęczę PFRON

Ja pisałem maila do szkoły policealnej z prośbą o potwierdzenie czy została utworzona zgodnie z ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, następnie jak dostałem potwierdzenie ze szkoły skopiowałem je i podesłałem na [email protected] z zapytaniem czy takie potwierdzenie jest wystarczające do wypłaty dofinansowania
o dziwo udało się otrzymać konkretną odpowiedź a nie tylko odwołanie do zasad programu 

Oprócz AS- niepubliczna szkoła policealna - Stare tematy przeczytaj również:
PRACOWNIK SOCJALNY w zespole ds. rodzinnej pieczy zastępcze
egzekucja wobec rodziców biologicznych
Projekty EFS na lata 2014-2020
ocena pełnoletniego wychowanka RZ
odpłatność rodziców za pełnoletnich w rodzinie zast.
pfron
PRZERWANIE KONTYNUOWANIA NAUKI
sprawozdanie pfron algorytm
NF-Walker bariery czy sprzęt?
pilne pomoc na kontynuowanie nauki
odmowa dof. do TR
AS-Stypendia z uczelni a dod. na pokrycie kosztow ksztalceni
Umieszczenie po raz pierwszy w pieczy
współpraca z asystentami rodziny
zawieszenie pomocy na usamodzielnienie
urlop dziekański a pomoc na KN