As - oświadczenie...dane osobowe

ODPOWIEDZ
PCPR1

As - oświadczenie...dane osobowe

Post autor: PCPR1 »

Dzisiaj okazało się, że przez te wszystkie lata źle interpretowałam Oświadczenie o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych... Poniższy fragment, myślałam, że "uzupełniamy dzieckiem", dla którego wnioskuje się o coś (WNIOSKI "O")

"Biorąc pod uwagę powyższe informacje, wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych oraz mojego dziecka/podopiecznego (o ile dotyczy - niepotrzebne skreślić ):
...................................................................
(imię i nazwisko dziecka/podopiecznego)"

Okazało się, że przy każdym wniosku, jeśli w oświadczeniu o dochodach, w gospodarstwie jest dziecko, to to dziecko trzeba tam wpisać... :?

Ja już mam dosyć tego AS-a! Ciągle coś! :cry:
miś 11

Re: As - oświadczenie...dane osobowe

Post autor: miś 11 »

Mnie też bokiem wychodzi ten AS, interpretacje od interpretacji, zamiast sztywnych ram. Wg mnie to jest małe uchybienie, ja bardziej boje się czy dobrze kasę wydatkowywałam
ewaaa

Post autor: ewaaa »

u mnie podobnie ciągle jakieś niejasności
Ja od początku w sytuacji gdy rodzic składał w imieniu dziecka wniosek, brałam i oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych rodzica i drugie na dziecko a jeśli ktoś w oświadczeniu o dochodach nie wpisał stopnia pokrewieństwa tylko imię i nazwisko członków rodziny też żądałam ich oświadczeń o wyrażeniu zgody a i gdy ktoś z członków rodziny ma orzeczenie i dołącza je do wniosku (za co są u mnie dodatkowe pkt podczas oceny merytorycznej) również proszę o dostarczenie pisemnej zgody, może jestem nadgorliwa ale tam są dane szczegółowe PSEL nr dowodu itp więc lepiej się zabezpieczyć
PCPR1

Od osób dorosłych brałam, ale nie spodziewałam się, że na każde (małoletnie) dziecko trzeba też wystawić takie oświadczenie. :oops:
ewaaa

PCPR1 pisze:Od osób dorosłych brałam, ale nie spodziewałam się, że na każde (małoletnie) dziecko trzeba też wystawić takie oświadczenie. :oops:
no na każde małoletnie to i ja nie brałam tylko na to w imieniu którego składał wniosek, a skąd masz informację że na każde dziecko trzeba?
PCPR1

O dofinansowanie przedszkola stara się nasz pracownik, więc komplet dokumentów musiałam wysłać i właśnie zarzuciła mi, że nie ma oświadczenia na dziecko.
PCPR1

PCPR1 pisze:O dofinansowanie przedszkola stara się nasz pracownik, więc komplet dokumentów musiałam wysłać i właśnie zarzuciła mi, że nie ma oświadczenia na dziecko.
"zarzuciła" - pani z naszego oddziału PFRON (skrót myślowy sobie zrobiłam) :)
ewaaa

PCPR1 pisze:
PCPR1 pisze:O dofinansowanie przedszkola stara się nasz pracownik, więc komplet dokumentów musiałam wysłać i właśnie zarzuciła mi, że nie ma oświadczenia na dziecko.
To wszystko wyjaśnia ale na spokojnie tak jak ktoś już napisał powyżej nie ma się czym stresować to akurat niewielkie "uchybienie" i oby tylko takie były ;-)
PCPR1

ewaaa pisze:
PCPR1 pisze:
To wszystko wyjaśnia ale na spokojnie tak jak ktoś już napisał powyżej nie ma się czym stresować to akurat niewielkie "uchybienie" i oby tylko takie były ;-)
Niby wiem, że uchybienie, ale po rozmowie z panią z PFRON-u miałam ochotę ciepnąć ta robotą!! mam już serdecznie dosyć tego ich czepialstwa. Uzasadnienie też im się nie podoba, a uwierzcie, ze koleżanka ma lekkie pióro. Aż się boję, jak sprawdziliby uzasadnienia innych osób, które nie mają takich umiejętności ani rozumienia tych zagadnień, ani tym bardziej napisania tego pod kątem celów...
ODPOWIEDZ