Znów AS - wysokość dofinansowania
Znów AS - wysokość dofinansowania
Mam mętlik, jeśli ktoś wnioskuje w obszarze A1 o kwotę 7000 zł. to liczę jej wkład własny od tej kwoty, a mimo to przydzielam 5000 zł. ile maksymalnie się należy? Czy wkład własny od 5000 zł?
Może już ta kwestia była, ale im dłużej w tym "robię" tym się gubię.
Pomóżcie proszę.
Może już ta kwestia była, ale im dłużej w tym "robię" tym się gubię.
Pomóżcie proszę.
Re: Znów AS - wysokość dofinansowania
Właściwą kwotę wyliczysz, jak już będziesz miała fakturę. Od kwoty brutto odejmujesz 15% i wypłacasz, ale nie więcej niż 5000 zł
PCPR-T mam już co prawda fakturę pro forma, ale by przygotować umowę, czymś muszę się podeprzeć, więc wkład liczę od 7000 zł. z faktury pro forma a dofinansowanie max 5000 zł.?
Może tendencyjne pytania, ale nie mam kogo spytać poza Wami.
zapisz w umowie, że dofinansujesz 85% kosztów zakupu czegośtam jednak nie więcej jak 5000 zł
Napisałabym tak:miś 11 pisze:PCPR-T mam już co prawda fakturę pro forma, ale by przygotować umowę, czymś muszę się podeprzeć, więc wkład liczę od 7000 zł. z faktury pro forma a dofinansowanie max 5000 zł.?
1. Realizator udziela Wnioskodawcy na jego wniosek nr ....... z dnia ................ r.
dofinansowania do kwoty 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy zł, 00/100) na zakup ....................., na warunkach określonych w niniejszej umowie.
2. Wnioskodawca pokryje koszty udziału własnego w wysokości stanowiącej nie mniej niż 15% kosztu wnioskowanego Przedmiotu dofinansowania.
3. W przypadku, gdy rzeczywiste koszty Przedmiotu dofinansowania będą niższe aniżeli określone w ust. 1, kwota dofinansowania będzie stanowić 85% faktycznych kosztów Przedmiotu dofinansowania, a udział własny będzie stanowił nie mniej niż 15% faktycznych kosztów Przedmiotu dofinansowania.
PCPR-T bardzo Ci dziękuje. Widzisz, u mnie poprzednio ktoś stosował praktykę, ze udział własny wyliczał od maksymalnie możliwej kwoty jaką można uzyskać, jeśli wnioskował o więcej, to wkład liczyli mu od 5000 zł. jaką można uzyskać w zadaniu A1.
Dziękuję.
Dziękuję.
A jaką masz kwotę brutto na fakturze?olek23 pisze:Sorry za pytanie, a jak wyliczyć wkład własny?
mam 6800 zł. i to doposażenie do samochodu, zadanie A1
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
5 000 zł to dofinansowanie a 1 800 zł to udział własny
Oprócz Znów AS - wysokość dofinansowania - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
AS MII - pls...
decyzja AS
AS - naklejki kiedy przekazać wnioskodawcy