AS problem z wypłata i rozliczeniem... - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 07 mar 2016, 13:55

Witam,
mam problem, wypłaciłam dofinansowanie do prawa jazdy bez faktury, puściłam wszystkie przelewy... nie wiem jakim cudem, ale cóż mój błąd... Koleś pewnie ucieszony nie doniósł mi faktury, nie rozliczył się w żaden sposób, telefonów nie odbiera, wysłałam pisma z prośbą o rozliczenie, a później nawet o zwrot nienależnie wypłaconego dofinansowania... Zero odzewu...
Mam nóż na gardle...

Mieliście takie sytuacje? Proszę o jakąś podpowiedź....
Myślicie, że to ja muszę oddać te pieniądze...
anonim

Napisano: 07 mar 2016, 14:02

Wysłałaś, trudno bywa. Wyślij, że jak nie rozliczy się, to sprawę na drogę postępowania sądowego zostanie skierowana. Taki beneficjent zobowiązany jest także "odzywać" się na każde wezwanie realizatora. Nie - to podstawa do rozwiązania umowy. Ja mam w ciągu roku kilka takich przypadków. Nie pociągnie Cie nikt to odpowiedzialności. Głowa do góry.
maa

Napisano: 07 mar 2016, 14:02

Po pierwsze w tym zadaniu możemy (a ostatnio nawet jest to wskazane)wypłacać zaliczkowo. Sami tak robimy. Ważne jest to co masz napisane w umowie.
Nie zrobiłaś błędu wypłacając kasę nie mając fv.
Sczytaj do kiedy wnioskodawca miał dostarczyć fv a tym samym się rozliczyć.
Skorzystaj z porad prawnych w swoim ośrodku. Na pewno znajdzie się rozwiązanie.
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 07 mar 2016, 14:15

No właśnie w tym problem, że dokumenty poszły już do prawnika żeby zacząć postępowanie, bo termin rozliczenia już dawno minął...
W piątek zgarnia mnie szefowa i mi każe oddać pieniądze, bo to moja wina....
Prawnik będzie dopiero w przyszły piątek (teraz nie mogę się do niego dodzwonić), a ja sobie dziś już włosy z głowy rwę.....
anonim

Napisano: 07 mar 2016, 14:34

Jak każe Ci oddawać pieniądze. Daj spokój. Sama nie wydawałaś decyzji! Ktoś ją musiał podpisać?
maa

Napisano: 07 mar 2016, 14:36

no własnie każe, bo odsetki, bo kontrola... załamana jestem....
anonim

Napisano: 07 mar 2016, 14:37

Poza tym, jak sugerował wyżej wolfnash, do tego typu zadania uznawana a nawet wskazana jest forma zaliczkowa, co też zrobiłaś.
maa

Napisano: 07 mar 2016, 14:46

tylko, że my w umowie mamy, że wysokość faktycznie udzielonej kwoty dofinansowania będzie wynikała z przekazanej koty pieniężnej na rachunek Wnioskodawcy ... , na podstawie dostarczonych Realizatorowi faktur Vat, rachunków oraz dowodów ich zapłaty

oraz
umowa dofinansowania będzie realizowana po: udokumentowaniu wniesienia wkładu własnego....

więc nic nie pisaliśmy o formie zaliczkowej....
anonim

Napisano: 07 mar 2016, 15:21

czynnik ludzki miał wpływ i doszło do pomyłki. to rzecz ludzki. weź tak nie przeżywaj, jak szefowa każe oddać Tobie pieniądze? to niedorzeczne. Chcesz być spokojniejsza, napisz na skrzynkę Aktywnego samorządu. w temacie napisz pilne, odpowiedzą
maa

Napisano: 07 mar 2016, 16:02

a czy PFRON wie o tej sytuacji? wyszło to przy rozliczeniu środków? bo jeśli PFRON nie wystąpił o zwrot tej kasy to nie wiem po co ten pośpiech szefowej... przecież sprawa jest w toku i ciągle można to rozwiązać z pomocą prawnika
Dar
Praktykant
Od: 07 mar 2016, 11:07
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x