AS problem z wypłata i rozliczeniem...
AS problem z wypłata i rozliczeniem...
Witam,
mam problem, wypłaciłam dofinansowanie do prawa jazdy bez faktury, puściłam wszystkie przelewy... nie wiem jakim cudem, ale cóż mój błąd... Koleś pewnie ucieszony nie doniósł mi faktury, nie rozliczył się w żaden sposób, telefonów nie odbiera, wysłałam pisma z prośbą o rozliczenie, a później nawet o zwrot nienależnie wypłaconego dofinansowania... Zero odzewu...
Mam nóż na gardle...
Mieliście takie sytuacje? Proszę o jakąś podpowiedź....
Myślicie, że to ja muszę oddać te pieniądze...
mam problem, wypłaciłam dofinansowanie do prawa jazdy bez faktury, puściłam wszystkie przelewy... nie wiem jakim cudem, ale cóż mój błąd... Koleś pewnie ucieszony nie doniósł mi faktury, nie rozliczył się w żaden sposób, telefonów nie odbiera, wysłałam pisma z prośbą o rozliczenie, a później nawet o zwrot nienależnie wypłaconego dofinansowania... Zero odzewu...
Mam nóż na gardle...
Mieliście takie sytuacje? Proszę o jakąś podpowiedź....
Myślicie, że to ja muszę oddać te pieniądze...
Re: AS problem z wypłata i rozliczeniem...
Wysłałaś, trudno bywa. Wyślij, że jak nie rozliczy się, to sprawę na drogę postępowania sądowego zostanie skierowana. Taki beneficjent zobowiązany jest także "odzywać" się na każde wezwanie realizatora. Nie - to podstawa do rozwiązania umowy. Ja mam w ciągu roku kilka takich przypadków. Nie pociągnie Cie nikt to odpowiedzialności. Głowa do góry.
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Po pierwsze w tym zadaniu możemy (a ostatnio nawet jest to wskazane)wypłacać zaliczkowo. Sami tak robimy. Ważne jest to co masz napisane w umowie.
Nie zrobiłaś błędu wypłacając kasę nie mając fv.
Sczytaj do kiedy wnioskodawca miał dostarczyć fv a tym samym się rozliczyć.
Skorzystaj z porad prawnych w swoim ośrodku. Na pewno znajdzie się rozwiązanie.
Nie zrobiłaś błędu wypłacając kasę nie mając fv.
Sczytaj do kiedy wnioskodawca miał dostarczyć fv a tym samym się rozliczyć.
Skorzystaj z porad prawnych w swoim ośrodku. Na pewno znajdzie się rozwiązanie.
No właśnie w tym problem, że dokumenty poszły już do prawnika żeby zacząć postępowanie, bo termin rozliczenia już dawno minął...
W piątek zgarnia mnie szefowa i mi każe oddać pieniądze, bo to moja wina....
Prawnik będzie dopiero w przyszły piątek (teraz nie mogę się do niego dodzwonić), a ja sobie dziś już włosy z głowy rwę.....
W piątek zgarnia mnie szefowa i mi każe oddać pieniądze, bo to moja wina....
Prawnik będzie dopiero w przyszły piątek (teraz nie mogę się do niego dodzwonić), a ja sobie dziś już włosy z głowy rwę.....
Jak każe Ci oddawać pieniądze. Daj spokój. Sama nie wydawałaś decyzji! Ktoś ją musiał podpisać?
no własnie każe, bo odsetki, bo kontrola... załamana jestem....
Poza tym, jak sugerował wyżej wolfnash, do tego typu zadania uznawana a nawet wskazana jest forma zaliczkowa, co też zrobiłaś.
tylko, że my w umowie mamy, że wysokość faktycznie udzielonej kwoty dofinansowania będzie wynikała z przekazanej koty pieniężnej na rachunek Wnioskodawcy ... , na podstawie dostarczonych Realizatorowi faktur Vat, rachunków oraz dowodów ich zapłaty
oraz
umowa dofinansowania będzie realizowana po: udokumentowaniu wniesienia wkładu własnego....
więc nic nie pisaliśmy o formie zaliczkowej....
oraz
umowa dofinansowania będzie realizowana po: udokumentowaniu wniesienia wkładu własnego....
więc nic nie pisaliśmy o formie zaliczkowej....
czynnik ludzki miał wpływ i doszło do pomyłki. to rzecz ludzki. weź tak nie przeżywaj, jak szefowa każe oddać Tobie pieniądze? to niedorzeczne. Chcesz być spokojniejsza, napisz na skrzynkę Aktywnego samorządu. w temacie napisz pilne, odpowiedzą
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a czy PFRON wie o tej sytuacji? wyszło to przy rozliczeniu środków? bo jeśli PFRON nie wystąpił o zwrot tej kasy to nie wiem po co ten pośpiech szefowej... przecież sprawa jest w toku i ciągle można to rozwiązać z pomocą prawnika
Oprócz AS problem z wypłata i rozliczeniem... - Stare tematy przeczytaj również:
Pomoc pieniężna na kontynuowanie nauki
program wyrównywania różnic między regionami III
Wyrównywanie różnic między regionami
zaświadczenie ze szkoły
Jest podział środków
Podział środków PFRON na 2016
Opodatkowanie sprzęty rehabilitacyjnego opłaconego przez Fun
Z innej beczki - Aktywny samorząd
AS Mod II
umowy na lb
dodatek na pokrycie zwiększonych kosztów
Wyrównywanie Różnic Obszar G