as przedszkole - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 lip 2016, 13:09

kobieta złozyła wniosek na przedszkole, z zaświadczenia z pracy wynika że jest zatrudniona od 01.02.2016 - 31.01.2020r. ale napisała że rezygnuje z pracy i do końca lipca ma okres wypowiedzenia. jak mam ja potraktować, pomóżcie bo nie wiem, to moje pierwsze przedszkole
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2016, 14:47

My zapłacilibyśmy do końca lipca
PCPR S

Napisano: 05 lip 2016, 15:01

PCPR S pisze:My zapłacilibyśmy do końca lipca
ale umowa z przedszkolem zawarta jest do 30 czerwca 2016r. czy to też bierzemy pod uwagę :?:
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2016, 15:26

Dla własnego bezpieczeństwa wypłaciłabym do lipca, bo nie wiesz, czy po lipcu będzie nadal adresatem programu... Chociaż własnie uświadomiłam sobie, że po lipcu nawet, jeśli zarejestruje się PUP, to przecież spełnia warunki. Poza tym, może od sierpnia ma już w planach inną pracę.
Dobrym sposobem jest tutaj wypłata pieniędzy na podstawie dostarczonych faktur. Najpierw zrealizuj do lipca, a później, jak przyniesie kolejne rachunki, to niech pokaże jakiś dokument, jak wygląda jej sytuacja zawodowa.To tak na szybko wykombinowałam (oczywiście mogę się mylić).
PCPR-T

Napisano: 06 lip 2016, 7:47

PCPR-T pisze:Dla własnego bezpieczeństwa wypłaciłabym do lipca, bo nie wiesz, czy po lipcu będzie nadal adresatem programu... Chociaż własnie uświadomiłam sobie, że po lipcu nawet, jeśli zarejestruje się PUP, to przecież spełnia warunki. Poza tym, może od sierpnia ma już w planach inną pracę.
Dobrym sposobem jest tutaj wypłata pieniędzy na podstawie dostarczonych faktur. Najpierw zrealizuj do lipca, a później, jak przyniesie kolejne rachunki, to niech pokaże jakiś dokument, jak wygląda jej sytuacja zawodowa.To tak na szybko wykombinowałam (oczywiście mogę się mylić).
ale jak wtedy ma wyglądać umowa? część na refundację a część na dofinasowanie? pomóż
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 06 lip 2016, 10:17

Przyznałabym taką kwotę, o jaką wnioskowała.
W umowie zapis:
"2. Przekazanie środków finansowych Funduszu, o których mowa w ust. 1, nastąpi na rachunek Wnioskodawcy (numer rachunku bankowego):
...
po dostarczeniu dokumentów potwierdzających wysokość poniesionych kosztów."

W sierpniu będzie wiadomo, czy wnioskodawca łapie się dalej na program, czy nie, czy dalej będzie można wypłacać, czy przeznaczyć na kolejne wnioski z wydatków bieżących.
PCPR-T

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x