As - wnioskodawca/pracownik - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 lip 2016, 14:17

Czy macie wśród wnioskodawców swojego pracownika? Ciężko przebrnąć Wam z dokumentacją przez PFRON?
PCPR

Napisano: 20 lip 2016, 14:31

Ja mam co roku na przedszkole i raz miałam na prawo jazdy. Robimy w ten sposób, że piszemy do Starostwa o wyłączenie nas ze sprawy, oni wyznaczają pracowników do oceny tego wniosku i potem wysyłamy do Oddziału czy dobrze został oceniony. Nigdy nie było problemów z tym.
grani

Napisano: 20 lip 2016, 14:56

O kurcze, nawet nie pomyślałam o piśmie wyłączającym nas ze sprawy. Zresztą u nas nie przeszłoby to. Ja też mam od kilku lat Obszar D. Za każdym razem wysyłam wszystkie zarządzenia dotyczące As-a, Zasady przyznawania dofinansowań w każdym roku wraz ze wszystkimi załącznikami (druki wszystkich wniosków, zaświadczeń, oświadczeń itp) plus wniosek naszego pracownika z załącznikami. Wszystko potwierdzane za zgodność. Za każdym razem są uwagi co do zasad. Choćbym tysiąc razy przeczytała sobie tę dokumentację, zawsze mi coś umknie (najczęściej na zasadzie "i/lub czasopisma) ;) Czasami nie pasowało pani, że miałam jakieś kryterium w ocenie merytorycznej, a ona takich informacji nie mogłaby nigdzie odnaleźć we wniosku, gdyby miała to ocenić.
Reasumując, tragedii nie ma, ale cieszę się, że koleżanki dziecko idzie już do szkoły! Dużo pracy i zamieszania w porównaniu z wysokością dofinansowania (30-40 zł miesięcznie).
PCPR-T

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x