Aska mozesz mi jeszcze cos doradzic ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 gru 2013, 13:10

odnośnie stosowania art. 108 , mialas kontrole co ci napisano w protokole ? Czy kazali Ci brac jakies oświadczenie ? Jeśli teraz po kontroli stosujesz już tylko przepis z kpa 130 par. 4 ?

Będę miała w przyszłym roku kontrole. Kazano mi dotychczas w każdej decyzji przyznającej wpisywać 108, a wiem ze inni twierdza ze jest to zle. Czy jest rażące naruszenie prawa ?
może ktoś się jeszcze wypowie ?
~nowa

Napisano: 26 gru 2013, 22:21

u mnie napisali w protokole wprost, że 108 kpa mozna stosować tylko i wyłącznie w przypadkach scisle określonych w kpa tj. tylko w przypadkach zagrożenia ,,,,, ble ble dosłownie to co w sto ósemce, i napisali ze nie mam prawa naduzywać tego art i moge go jedynie stosować tak jak w art

natomisat w przypadku gdy jest mniej dni -niz 14-e do wyplaty - a decyzja jest w 100% zgodna z żadaniem strony to dajemy 130 p 4 i nie mamy prawadawać 108 bo nie ma żadnego zagrożenia - tak miałam zalecone w 2005 roku - w 2009 mialam już wszedzie 130 p4 i nic mi nie zarzucili - teraz we wrześniu 2013 miałam kolejną kontrolę i dalej stali na stanowiski że absolutnie nie 108 tylko 130 p 4 - bo przy kontroli nawet były dwie babki te które były u mnie juzsa trzeci raz i troche miałam do nich juz smiałości wiec się o to pytałam i definitywnie 130 p 4 żadne tam 108 - NA BANK
~aśka

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x