Asystent osobisty - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 kwie 2022, 13:31

zatrudnienie na podstawie wskazania- czy należy brać np. CV i przebieg zatrudnienia, dyplomy czy tylko oświadczenia o wskazaniu plus standardowe dokumenty do zlecenia
zogan
Stażysta
Od: 15 kwie 2020, 7:18
Zajmuję się: PS

Napisano: 06 kwie 2022, 7:41

My bierzemy do umowy zlecenia:
1. Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych.
2.Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe.
3. Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych.
4. Oświadczenie dla celów podatkowych i ubezpieczenia ZUS do umowy zlecenia.

Ponadto osoba niepełnosprawna składa oświadczenie:

W związku ze złożeniem w MGOPS w ......... Karty zgłoszenia do Programu „Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej’ – edycja 2022 (załącznik nr 8 do Programu) wskazuję do świadczenia mi usługi asystencji Pana/ią …………………………………… zam. ………………………………………………
i oświadczam, że wskazany prze ze mnie asystent nie jest moim członkiem rodziny i jest przygotowany do realizacji wobec mnie usług asystencji osobistej.
pawel.w
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:22
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.

Napisano: 06 kwie 2022, 12:50

pawel.w pisze:
06 kwie 2022, 7:41
My bierzemy do umowy zlecenia:
1. Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych.
2.Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe.
3. Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych.
4. Oświadczenie dla celów podatkowych i ubezpieczenia ZUS do umowy zlecenia.

Ponadto osoba niepełnosprawna składa oświadczenie:

W związku ze złożeniem w MGOPS w ......... Karty zgłoszenia do Programu „Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej’ – edycja 2022 (załącznik nr 8 do Programu) wskazuję do świadczenia mi usługi asystencji Pana/ią …………………………………… zam. ………………………………………………
i oświadczam, że wskazany prze ze mnie asystent nie jest moim członkiem rodziny i jest przygotowany do realizacji wobec mnie usług asystencji osobistej.
Dziękuje :)
zogan
Stażysta

Napisano: 08 kwie 2022, 12:11

czy 720 godzin rocznie przypadające na uczestnika należy przeliczyć na 12 miesięcy czy można przyznać 720 godzin np. od kwietnia do grudnia.
zogan
Stażysta

Napisano: 11 kwie 2022, 7:46

zogan pisze:czy 720 godzin rocznie przypadające na uczestnika należy przeliczyć na 12 miesięcy czy można przyznać 720 godzin np. od kwietnia do grudnia.
Logicznie jest podzielić na 12 x ilość miesięcy (720 : 12 x 9 = 540 godz).
My tak robimy ale na wszelki wypadek zwróciłem się z zapytaniem do MRiPS z zapytaniem czy tak należy robić. W razie gdy każą przyznawać pełny limit bez względu, od którego miesiąca się przyznaje to zmienimy i przyznamy pełny limit godzin.
pawel.w
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:22
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.

Napisano: 26 kwie 2022, 12:55

pawel.w pisze:
11 kwie 2022, 7:46
zogan pisze:czy 720 godzin rocznie przypadające na uczestnika należy przeliczyć na 12 miesięcy czy można przyznać 720 godzin np. od kwietnia do grudnia.
Logicznie jest podzielić na 12 x ilość miesięcy (720 : 12 x 9 = 540 godz).
My tak robimy ale na wszelki wypadek zwróciłem się z zapytaniem do MRiPS z zapytaniem czy tak należy robić. W razie gdy każą przyznawać pełny limit bez względu, od którego miesiąca się przyznaje to zmienimy i przyznamy pełny limit godzin.
Czy uzyskaliście już odpowiedź?
zogan
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x