Dziękujepawel.w pisze: ↑06 kwie 2022, 7:41My bierzemy do umowy zlecenia:
1. Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych.
2.Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe.
3. Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych.
4. Oświadczenie dla celów podatkowych i ubezpieczenia ZUS do umowy zlecenia.
Ponadto osoba niepełnosprawna składa oświadczenie:
W związku ze złożeniem w MGOPS w ......... Karty zgłoszenia do Programu „Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej’ – edycja 2022 (załącznik nr 8 do Programu) wskazuję do świadczenia mi usługi asystencji Pana/ią …………………………………… zam. ………………………………………………
i oświadczam, że wskazany prze ze mnie asystent nie jest moim członkiem rodziny i jest przygotowany do realizacji wobec mnie usług asystencji osobistej.
Logicznie jest podzielić na 12 x ilość miesięcy (720 : 12 x 9 = 540 godz).zogan pisze:czy 720 godzin rocznie przypadające na uczestnika należy przeliczyć na 12 miesięcy czy można przyznać 720 godzin np. od kwietnia do grudnia.
Czy uzyskaliście już odpowiedź?pawel.w pisze: ↑11 kwie 2022, 7:46Logicznie jest podzielić na 12 x ilość miesięcy (720 : 12 x 9 = 540 godz).zogan pisze:czy 720 godzin rocznie przypadające na uczestnika należy przeliczyć na 12 miesięcy czy można przyznać 720 godzin np. od kwietnia do grudnia.
My tak robimy ale na wszelki wypadek zwróciłem się z zapytaniem do MRiPS z zapytaniem czy tak należy robić. W razie gdy każą przyznawać pełny limit bez względu, od którego miesiąca się przyznaje to zmienimy i przyznamy pełny limit godzin.