Muszę wyliczyć jaki będzie to dla nas koszt. Każdy z asystentów ma sobie wypracowania określoną pulę godzin, jeden więcej inny mniej.
Wzorując się na moim poprzedniku: np jeden z asystentów w grudniu przepracował 40 h. Ma on tylko potrącana skladke zdrowotna. Mój poprzednik wyliczył wynagrodzenie brutto mnożąc 40 h x43.30 zł co dalo 1732 zł brutto dla tej osoby. Natomiast asystent któremu potrącane są składki EM.rent.zdrowot. za 40 h ma naliczone 41.50 zł co dalo mu 1660 zł. W 2024 minimalna stawka w grudniu to 28,10. Nie wiem jak się w ogóle za to zabrać. Będę ogromnie wdzięczny za nakierowanie skąd te stawki i jak je wyliczyć planując zapotrzebowanie na 2025
Asystent osoby niepełnosprawnej
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
- Sophia
- Stażysta
- Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST
- Kontakt:
Re: Asystent osoby niepełnosprawnej
Przyznam że nie rozumiem, brutto każdy powinien mieć takie samo za godzinę a różnica w związku ze składkami jest wykazywana w netto...trzeba by się było dowiedzieć od poprzednika co autor miał na myśli, albo zobaczyć w umowach czy tam może nie jest to ujęte. Nie wiem inna kwota zależnie od stopnia niepełnosprawności? To na pewno nie kwestia składek.JPL pisze: 03 sty 2025, 9:21 Muszę wyliczyć jaki będzie to dla nas koszt. Każdy z asystentów ma sobie wypracowania określoną pulę godzin, jeden więcej inny mniej.
Wzorując się na moim poprzedniku: np jeden z asystentów w grudniu przepracował 40 h. Ma on tylko potrącana skladke zdrowotna. Mój poprzednik wyliczył wynagrodzenie brutto mnożąc 40 h x43.30 zł co dalo 1732 zł brutto dla tej osoby. Natomiast asystent któremu potrącane są składki EM.rent.zdrowot. za 40 h ma naliczone 41.50 zł co dalo mu 1660 zł. W 2024 minimalna stawka w grudniu to 28,10. Nie wiem jak się w ogóle za to zabrać. Będę ogromnie wdzięczny za nakierowanie skąd te stawki i jak je wyliczyć planując zapotrzebowanie na 2025
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
-
- Referent
- Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON
- Kontakt:
Rozumiem, że to chodzi o program Asystent osobisty osoby z niepełnosprawnością tak? W programie zawarte jest, że stawka za 1 godz max może wynosić 50 zł brutto z tym, że to jest to "brutto brutto" czyli łącznie z kosztami po stronie pracodawcy. Więc takie różnice w stawkach pomiędzy pracownikami mogą wychodzić w zależności co mają potrącane. Trzeba dopasowywać. Pierwszy przypadek ma tylko potrąconą składkę zdrowotną bez społecznych i temu mu wyszła wyższa stawka brutto.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
a czy z kosztów 2% można opłacić nagrode koordynatora
-
- Referent
- Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON
- Kontakt:
myślę że tak, my z tego refundujemy dodatek pracownikowi który jest koordynatorem projektu
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
my dajemy koordynatorowi dodatek specjalny na koniec roku
Oprócz Asystent osoby niepełnosprawnej - Księgowość przeczytaj również:
AOOzN KSIĘGOWANIA
0,3% wynagrodzenie płatnika
koszty obsługi za wydanie decyzji
Rb 27ZZ
Sprawozdanie opisowe
Pomocy wynagrodzenie
dodatek motywacyjny-działania informacyjne
13-tka czy się należy
PROŚBA:Wyliczenie stawki dla asystentów rodziny
asystent rodziny
Zespół interdyscyplinarny - ulotki, materiały profilaktyczne
nadpłata składek zus- zasiłkobiorcy stan na grudzień
Asystent rodziny
Swiadczenie rodzicielskie
Pozabudżetowe gospodarowanie środkami FS, FP,PFRON to prawdziwy skandal
dodatki 400 zł - otrzymaliście plan 2024?